Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 11 11

Kalvarijų turgavietės prekybininkai tvirtina patiriantys psichologinį spaudimą

Kalvarijų turgus laukia pavasarį prisidėsiančios rekonstrukcijos. Kol kas čia dygsta seni metaliniai kioskai, kurie, kaip tvirtina turgavietės valdytojai, statomi tam, kad prekybininkai žiemą nešaltų. Tačiau pastarieji tokiais gerais ketinimais nesidžiaugia – jie tvirtina jaučiantys spaudimą tuos kioskus įsigyti, nes kitaip esą praras darbo vietas.
Kalvarijų turgus
Kalvarijų turgus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip 15min.lt jau rašė, metaliniai kioskai papiktino kaimynystėje gyvenančius vilniečius. Jiems pasirodė keista, kad vietoj žadėtosios rekonstrukcijos į turgaus teritoriją vežami surūdiję metaliniai statiniai.

Kalvarijų turgų valdančios „Kalvarijų turgaus valdymo grupės“ (KTVG) direktoriaus pavaduotoja Ingrida Talžūnienė aiškino, jog kioskai vežami trumpam laikui, kad prekybininkai žiemą turėtų kur prekiauti, nes lauke šalta. O pavasarį prasidės rekonstrukcija, tad dabar investuoti į naujus kioskus nėra tikslinga.

Būtent I.Talžūnienės išsakytas rūpestis prekybininkais kai kuriuos iš jų itin papiktino. 20 metų Kalvarijų turguje prekiaujantis R.Š. (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) sakė netekęs amo, kai perskaitė tokius direktoriaus pavaduotojos žodžius. Jo teigimu, turgaus administracija paprasčiausiai meluoja.

„Jau nuo vasaros prasidėjo provokacijos ir psichologinis spaudimas. KTVG vadovai pareiškė, kad visi turi įsigyti kioskus ir pasistatyti savo prekybos vietose, antraip neteks darbo vietos ir bus perkelti į neįrengtą turgaus užkampį arba net iš viso neteks galimybės dirbti turgavietėje“, – pasakojo vyras.

Anot prekeivio, Kalvarijų turguje dirbantys žmonės rinko parašus KTVG direktoriui ir savivaldybei su prašymu nestatyti kioskų, tačiau supratimo nesulaukta – esą prekybininkams tai nebūsianti didelė finansinė našta, o kas negalės – tam turguje ir ne vieta.

„Esame verčiami įsigyti kioskus ir juos tvarkyti savo lėšomis, o tai kainuoja nuo 2 iki 3,5 tūkst. Lt. Nemažai daliai prekybininkų tai labai dideli pinigai, kadangi didžioji dalis čia prekiaujančiųjų yra pensininkai, be to, dėl krizės labai sumažėjo pirkėjų srautas“, – tvirtino vyras.

Prekybininkas stebisi – negi 3 tūkst. Lt investicija į surūdijusį griozdą, kad kelis mėnesius nelytų ant galvos, yra būtinai reikalinga? Esą prekybininkams tai labiau panašu į bandymą jų atsikratyti, kad po rekonstrukcijos kitąmet čia galėtų prekiauti jau kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas