Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 25

Kameros klaipėdiečių kiemuose išaiškino, kas vagia „crocsus“

Rudoji lapė Kalotėje, Klaipėdos rajone, kaimyniniuose kiemuose įsijautė lyg pati būtų šeimininkė. Gyventojų kiemuose įrengtos kameros atskleidė ir keistą žvėrelio įprotį surinkti prie durų paliktus batus.

Kalotės gyventoja Jolanta pasidalino kieme įrengtų kamerų vaizdu. Jame matoma, kaip lapė, įsikandusi batą, laksto po kiemą. Kažką apuosto, apžiūri. „Ir aš pasigedau vieno „crocso“, – juokėsi kita Kalotės gyventoja.

„Na, jei pavogtų mano „crocsus“, gal netgi ir apsidžiaugčiau – būtų proga naujus nusipirkti, nes šiems jau šešeri“, – juokėsi kalotiškis Aurimas.

Antradienio rytą po savo namų langą jis fiksavo, kaip lapė susiduria su kitu „ruduoju“ – katinėliu. Pamačiusi rainį ji patraukia į kitą kiemą, kur, besijausdama kaip šeimininkė, elegantiškai apsuka ratą.

Lapė Kalotėje jau tapusi vietine gyventoja.

Matyti ją gatvėje, terasose, kiemuose tapo įprasta.

Vis dėlto, kaip teigė savo terasoje lapę filmavusi Giedrė, nėra jauku.

„Tai laukinis žvėris. Neramina, kad gali būti ir pasiutligės nešiotoja“, – 15min teigė moteris.

Kartais lapę savo gyvenvietėje ji sutinka ir po kelis kartus per dieną. Kartais tiesiog kur tupi prie kelio arba uostinėja atliekų krūvas.
Anksčiau, pasakojo Giedrė, Kalotėje dažnai lankydavosi stirnos.

„Turėjom ir voverės kaimynystę, netoli įsikūręs apuokėlis. Kiškiai iš viso čia savi, buvo ir kurapkų“, – vardijo Aurimas.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas 15min teigė, kad dėl sparčios priemiesčių urbanizacijos laukinius gyvūnus galima vis dažniau sutikti gyvenvietėse. Šiems vis tenka blaškytis be vietos, todėl ir užsuka į gyventojų kiemus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas