Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 28

Kandidatai į sostinės merus renkasi tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Ryto“: kai kam nugali dziudo

Išsirinkti, kuri Vilniaus komanda – „Žalgiris“ ar „Rytas“ – artimesnė, kandidatams į sostinės merus projekte „Egzaminas merui“ nebuvo lengva. Tai futbolas ar krepšinis? Vienas atsakymas buvo labai netikėtas – dziudo! Vis dėlto dauguma dalyvavusių kandidatų pasisakė ne už krepšinio komandą, o už futbolo.
Vilniaus „Rytas“ ar Vilniaus „Žalgiris“?
Vilniaus „Rytas“ ar Vilniaus „Žalgiris“? / 15min nuotr.

Tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 5 dieną ir Vilniuje laukiama įnirtingos kovos. 15min užsakymu atlikta apklausa rodo, kad turime keturis kandidatus, kurie gali atsidurti antrajame ture. O ten jau – kaip pasiseks.

15min projekte „Egzaminas merui“ pamėginome kandidatų paklausti ne tik apie politiką, bet ir, tarkim, apie sportą. Tiksliau – prašėme išsirinkti, kuri iš dviejų žinomiausių Vilniaus komandų jiems arčiau širdies.

Aštuoni kandidatai pasakė, kad tai Vilniaus „Žalgiris“. Keturi – kad „Rytas“, nors iš jų ne visi žinojo, kad ši komanda kaip tik pernai tapo LKL čempione ir šį sezoną mėgins apginti nugalėtojų titulą.

Keli kandidatai pasirinkti atsisakė, teigdami, kad abi komandos labai svarbios. O vienas atskleidė, kuri sporto šaka jo širdyje svarbiausia, ir tai nei krepšinis, nei futbolas.

Visus projekto „Egzaminas merui“ vaizdo įrašus su kandidatais rasite čia.

Projekte atsisakė dalyvauti du kandidatai – „valstiečių“ atstovas Stasys Jakeliūnas ir pats išsikėlęs buvęs „darbietis“ Aidas Gedvilas.

Klausėme kandidatų ir kada Vilniaus „Rytas“ pastarąjį kartą laimėjo LKL, tad šiame tekste sudedame kiekvieno abu atsakymus – pirmiausia, kurią komandą iš dviejų renkasi, o tada, kada „Rytas“ pastarąjį kartą tapo Lietuvos čempionais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas