Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 03 05

V.Juozapaitis – apie V.Matijošaičio populiarumą Kaune: sudėtinga žmonėms atprasti nuo Stokholmo sindromo

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatas į Kauno merus Vytautas Juozapaitis kartu su žmona ir partijos kolegomis rinkimų rezultatų laukia partijos būstinėje, Kauno senamiestyje. Politikas tikisi, kad per pusę metų, kol vyko rinkimų kampanija, bent dalį gyventojų pavyko įtikinti, kad nebūtinai betonas ir asfaltas yra svarbiausia gyvenime.
Vytautas Juozapaitis
Rinkimų rezultatų laukimas TSLKD Kauno štabe / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Nuotaikos – fantastinės, nes šiandien yra didžiulė demokratijos šventė – rinkimai. Bet man dar yra ir asmeninė šventė, nes mes su žmona šiandien švenčiame 35 metų sutuoktuvių jubiliejų“, – sakė V.Juozapaitis.

Politikas tikisi, kad per pusę metų, kol vyko rinkimų kampanija, bent dalį gyventojų pavyko įtikinti, kad nebūtinai betonas ir asfaltas yra svarbiausia gyvenime: „Tai buvo mūsų pagrindinė užduotis ir priminti visiems, kad pirmiausia esame žmonės ir mes turime kalbėti apie vertybes. Nes jas ignoruodami, galime prarasti viską.“

Laukė stipresnio pasipriešinimo

Kaip sakė V.Juozapaitis, rinkimų kampanija Kaune buvo pakankamai korektiška: „Gal nebent vienas-kitas netyčinis apsižodžiavimas, buvo įvairiausių dalykų, buvo straipsnių užsakomųjų. Mane, po dešimties metų buvimo politikoje tie dalykai nelabai ir veikia. Tikrai žinojau, kur einu, ko laukiu. Atvirai pasakius, laukiau stipresnio pasipriešinimo, bet baigėsi, kaip baigėsi. Arba jei dar nesibaigė – žiūrėsim toliau.“

Paklaustas, kas būtų sėkmė rinkimuose, politikas įvardijo savo pergalę, tačiau taip pat akcentavo, kad svarbu ir padidinti TS-LKD tarybos narių skaičių.

„Ar bus antras turas? Aš labai viliuosi, kad bus. Ir ne apie save kalbu. Jis turėtų būti. Jei ne, tai ką, tada skėstelėsime rankomis ir eisime tolyn.

Ko gero man svarbiausia ir partijai svarbu padidinti kaip įmanoma tarybos narių skaičių. Kad į Kauno miesto tarybą sugrįžtų demokratijos kvapas, kad atsirastų debatai, diskusijos ir, žinoma, aš to paties linkiu ir kitoms partijoms“, – sakė V.Juozapaitis.

Kaune demokratija užtrunka

Paklaustas, kodėl kauniečiai palaiko V.Matijošaitį, politikas teigė, jog galbūt labiau iš inercijos: „Yra toks Stokholmo sindromas. Sudėtinga žmonėms atprasti nuo to, kad yra šeimininkas, kieta ranka, gali išsiuntinėti ir nebūtinai lietuviškai.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rinkimų rezultatų laukimas TSLKD Kauno štabe
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rinkimų rezultatų laukimas TSLKD Kauno štabe

Sakyčiau, mes turime sulaukti ir kartų pasikeitimo, demokratijos. Kaune tas šiek tiek užtrunka. Ir kas yra apmaudžiausia ir baisiausia, kad žmonės nepakankamai skiria dėmesio vertybiniams klausimams, kadenciją baigiančio mero kolaboravimui su teroristine Rusija“, – teigė V.Juozapatis.

Visuomeninį komitetą, su kuriuo į rinkimus eina dabartinis Kauno meras V.Matijošaitis, V.Juozapaitis pavadino panašiu į diktatūrą.

Jis vylėsi, kad kauniečiai miestui vadovauti neišrinks žmogaus, kuris viešai negali atsakyti, kam priklauso Krymas.

Tuo tarpu apie galimas koalicijas miesto taryboje, pasak politiko, kalbėti dar anksti: „Spręsim, jei manęs nebus, sąrašo lyderiai ir visi kiti, mes tarsimės. Mano nuostata – kad turime neužsibrėžti jokių raudonų linijų šioje situacijoje, atverti visas duris visiems. Aišku, priklausys ir nuo to, kiek mes turėsime balsų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius