Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 10

Karantinas? Perpildyti keltai į Smiltynę to neprimena

Savaitgalį į Smiltynę keliavę klaipėdiečiai suglumo: keltai perpildyti ir jokių rekomenduojamų socialinių atstumų laikytis neįmanoma.
Keltai, plukdę keleivius į Smiltynę, sekmadienį buvo perpildyti
Keltai, plukdę keleivius į Smiltynę, sekmadienį buvo perpildyti / 15min skaitytojo nuotr.

„Keltai yra pilni, taip, kaip įprastą vasaros dieną. Žmonės būryje, vieni prie kitų. Keltai plukdo kas valandą, bent taip rašoma grafike. Negi nebuvo įmanoma atsižvelgti į situaciją ir reguliuoti srautus paleidžiant keltus pagal poreikį?“ – retoriškai klausė 15min skaitytojai.

15min skaitytojo nuotr./Perpildyti keltai iš Smiltynės į Klaipėdą.
15min skaitytojo nuotr./Perpildyti keltai iš Smiltynės į Klaipėdą.

Keltai į Smiltynę iš Senosios perkėlos žmones plukdo kas valandą, pagal oficialiai skelbiamą grafiką. Sekmadienį, kai oras Klaipėdoje įšilo iki 18 laipsnių, klaipėdiečiai traukė į pajūrį. Tačiau norinčiųjų buvo tiek, kiek šiltą vasaros dieną. Išlaikyti saugų rekomenduojamą atstumą – neįmanoma. Žmonės, nors ir su kaukėmis, turėjo jas, panašu, tik dėl to, kad tai privaloma: dauguma kaukes laikė ant smakro, burną ir nosį atidengdami.

„Smiltynės perkėla“ per karantiną buvo apribojusi keltų veiklą. Iki gegužės iš Senosios perkėlos keltai apskritai nekursavo.

Bendrovės atstovai žiniasklaidai skelbė, kad bus griežtai stebima, ar keleiviai turi kaukes. „Taip pat norėdami užtikrinti saugų atstumą tarp keleivių, ribosime žmonių skaičių kiekvieno persikėlimo metu“, – dar ir dabar skelbiama „Smiltynės perkėlos“ svetainėje.

15min skaitytojo nuotr./Keleivių srautas iš kelto Senojoje perkėloje
15min skaitytojo nuotr./Keleivių srautas iš kelto Senojoje perkėloje

Bendrovės dispečerinės darbuotojai 15min teigė, jog savaitgalį buvo paleisti papildomi keltai. Šeštadienį, reguliuojant srautą, buvo paleisti keturi papildomi reisai iš Senosios perkėlos. Sekmadienį iki 18 val. dar septyni reisai. Keleiviai buvo plukdomi kas pusvalandį. „Iš Naujosios perkėlos nuo 10 val. ryto jau buvo plukdoma ne pagal grafiką. Didelis srautas vyko ir į Nidą, ir iš ten. Reguliavome srautą kiek galėjome. Buvo kelis kartus atvykusi ir policija, įspėjo žmones“, – teigė dispečeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai