Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 06

Karantino ribojimų nesilaiko net gydymo įstaigos – Biržų ligoninės rūsyje būryje žmonių paminėtas garbingo gydytojo jubiliejus

Prieš savaitę, tebegaliojant griežtam karantinui, Biržų ligoninės rūsyje gydytojai ir savivaldybės atstovai prie vaišių stalo susirinko pasveikinti ilgamečio gydytojo jubiliejaus proga, pranešė Lryto televizija. Ligoninės vadovas Petras Bimba jai teigė, kad tai – ne šventė, tik pasveikinimas. Biržų mero pavaduotoja Audronė Garšvaitė 15min dėl situacijos apgailestavo bei vadino tai gera pamoka.
Biržų ligoninė
Biržų ligoninė / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

„Čia nebuvo jubiliejinė šventė, bet pasveikinimas garsaus daktaro jubiliejaus proga. Daktaras atidirbęs ligoninėje daugiau kaip 50 metų, yra nusipelnęs Lietuvos mokslų daktaras“, – situaciją Lryto televizijai komentavo ligoninės direktorius P.Bimba.

Be gydymo įstaigos darbuotojų, gydytojų bei slaugytojų, pasveikinti gydytojo atvyko ir savivaldybės atstovai – Biržų savivaldybės mero pavaduotoja Audronė Garšvaitė bei Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovas Kęstutis Knizikevičius.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Biržų ligoninė
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Biržų ligoninė

Sutriko pamačiusi tiek žmonių

A.Garšvaitė 15min teigė nesitikėjusi sutikti tiek daug žmonių ir situaciją vertino neigiamai.

Tikslaus dalyvių skaičiaus įvardyti ji negalėjo, tačiau patikino, kad susirinko daugiau nei 10 žmonių – gydytojai, slaugytojos.

„Aš iš tikrųjų labai sutrikau, neklausėm iš anksto, aš įsivaizdavau, kad ten bus gydytojas ir direktorius. Pamačiusi bent jau aš sutrikau. Bet vis tiek, atvykome, gydytojas labai gerbiamas, garbingas jubiliejus, pasveikinome“, – situaciją komentavo mero pavaduotoja.

Jos teigimu, Biržų rajono savivaldybės meras Vytas Jareckas iš ligoninės gavo kvietimą atvykti pasveikinti garbingą gydytoją, tačiau tuo metu atostogavo, todėl ji, gavusi mero prašymą ir įgaliojimą nuvykti į ligoninę, tai ir padarė.

Pasak A.Garšvaitės, savivaldybės atstovai užtruko ligoninėje neilgai, apie 15 minučių.

Vertina neigiamai

Paklausta, kaip vertina situaciją, vicemerė teigė, jog blogai. Ir papildė, kad pačiai bus pamoka ateityje iš anksto teirautis, kaip vyksta vienas ar kitas susitikimas bei renginys.

„Kaip vertinti? Žinoma, kad neigiamai, kadangi, jei draudžiama, tai ir draudžiama. Nekaip“, – apgailestavo mero pavaduotoja.

Kaip vertinti? Žinoma, kad neigiamai.

Ji teigė, kad Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovas, nuvykęs į ligoninę, iš karto išsakė pastabas dėl žmonių skaičiaus.

Situacija esą jau aptarta ir su meru, kuris, grįžęs iš atostogų, savo ruožtu paprašė paaiškinimo iš ligoninės direktoriaus.

Kaip pranešė Lryto televizija, įvykį tiria ir policija.

Už karantino nesilaikymą gali grėsti bauda nuo 500 iki pusantro tūkstančio eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito