Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 04

Karinės infrastruktūros plėtrai paskirstytos laikino solidarumo įnašo lėšos

Krašto apsaugos ministerija paskirstė karinio mobilumo ir karinės transporto infrastruktūros projektams finansuoti skirtas laikino solidarumo įnašo lėšas. 2023-2025 metų skubių poreikių infrastruktūros projektams vykdyti papildomai skirta beveik 243 mln. eurų, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.
Generolo Silvestro Žukausko poligone „Griffin Storm“ svečių diena
Generolo Silvestro Žukausko poligonas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Lietuvoje vyksta esminis karinės infrastruktūros plėtojimo procesas, apimantis visaverčių karinių bazių, sandėlių atsargoms kaupti ir visos kitos reikalingos infrastruktūros sukūrimą. Itin daug Lietuva investuoja į treniruočių infrastruktūrą, siekiant užtikrinti tinkamas pratybų sąlygas tiek Lietuvos kariuomenės, tiek sąjungininkų kariams.

Sąjungininkams taip pat kuriame nuolatinę apgyvendinimo infrastruktūrą. Papildomas finansavimas reikšmingai prisidės prie išaugusių nacionalinio saugumo poreikių ir leis gerokai paspartinti visos reikalingos infrastruktūros įrengimą“, – sako krašto apsaugos viceministras Renius Pleškys.

Didžioji dalis laikino solidarumo įnašo lėšų bus skiriama šiuo metu sparčiai vystomam Rūdninkų kariniam poligonui. Lėšos bus nukreiptos į Rūdninkų poligono plėtrą, įrengiant apgyvendinimo infrastruktūrą, šaudyklas ir kitą mokymams skirtą infrastruktūrą, šaudmenų ir sprogmenų sandėlius, taip pat vidaus kelių tinklo projektavimą ir tiesimą, privažiuojamojo kelio į poligoną iš valstybinio kelio rekonstravimą.

Numatoma, kad laikino solidarumo įnašo lėšos iš viso sieks apie 380 mln. eurų. Sąjungininkų priėmimui vystomai infrastruktūrai Rūdninkų kariniame poligone bus skirta beveik 243 mln. eurų, o likusias lėšas Susisiekimo ministerija paskirstys įvairiems dvigubos paskirties karinio mobilumo projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento