Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 04

Karinėje aviacijos bazėje išsiliejo kuras

Šiauliuose Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų aviacijos bazėje dėl techninio gedimo išsiliejo aviacinis kuras, pirmadienį pranešė Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas. Anot aplinkosaugininkų, užteršta 100 kvadratinių metrų teritorija. Kariškiai įpareigoti viską sutvarkyti ir užterštą gruntą priduoti atliekų tvarkytojams.
Karinėje aviacijos bazėje išsiliejo kuras
Karinėje aviacijos bazėje išsiliejo kuras / ŠRAAD nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas (ŠRAAD) gavo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų aviacijos bazės pranešimą, kad įvykus įrangos gedimui, kuro bazėje per alsuoklį į aplinką išsiliejo aviacinis kuras, teigiama pranešime žiniasklaidai.

ŠRAAD kontrolės organizavimo skyriaus specialistai įvertino užterštumo mastą ir nustatė, kad į aplinką išsiliejo daugiau kaip dvi tonos kuro. Aviacinis kuras užliejo 100 kvadratinių metrų žolinės augmenijos.

ŠRAAD nuotr./Karinėje aviacijos bazėje išsiliejo kuras
ŠRAAD nuotr./Karinėje aviacijos bazėje išsiliejo kuras

Aplinkosaugininkai kariškiams įteikė privalomąjį nurodymą iki spalio 28 dienos sutvarkyti užterštą teritoriją. Teršalai turi būti surinkti, o užterštas gruntas iškastas ir priduotas atliekų tvarkytojams.

Anot aplinkosaugininkų, kariškiai jau paruošė užterštos teritorijos sutvarkymo planą ir pradėjo avarijos likvidavimo darbus. Karinių oro pajėgų aviacijos bazė savo jėgomis kasa užterštą gruntą, kuris bus priduotas išvalymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai