Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 08

Kariuomenė ketino pirkti brangiausius pasiūlytus kastuvėlius, bet VPT liepė persvarstyti pasiūlymus

Visa, kas geriausia – Lietuvos kariuomenei. Taip galima pavadinti Lietuvos kariuomenės organizuotą 1,342 mln. eurų vertės pirkimą, kai, atmetus kitų dviejų tiekėjų pasiūlymus dėl neva techninės specifikacijos neatitikusių prekių, laimėtoju paskelbtas didžiausią – 1,522 mln. eurų – kainą pasiūlęs tiekėjas.
Pratybų „Geležinis Vilkas 2016“ Generolo Silvestro Žukausko poligone atidarymas
Lietuvos kariuomenė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Laimėtoja pripažinta bendrovė – UAB „Nota bene“ – yra laiko patikrinta kariuomenės tiekėja: nuo 2006-ųjų ji yra laimėjusi virš penkiasdešimt skirtingos apimties Lietuvos kariuomenės skelbtų viešųjų pirkimų už bendrą beveik 30 mln. eurų vertę. Bendrovė yra viena iš dešimties didžiausių Lietuvos kariuomenės tiekėjų.

Kastuvėlių įsigjimui buvo numatyta 1,342 mln. eurų, tačiau „Nota Bene“ pasiūlyta 1,522 mln. eurų kaina kariuomenės viešojo pirkimo komisijai nepasirodė per didelė.

Minimame ekipuotės dalies – kariškų kastuvėlių – pirkime pasiūlymus teikė dar dvi bendrovės, tačiau jų pasiūlymus Lietuvos kariuomenė atmetė – Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), konstatavo, jog tai padaryta nepagrįstai. Įvertinusi pirkimą, VPT nurodė panaikinti sprendimą dėl laimėtojo ir iš naujo svarstyti kitų tiekėjų pateiktus pasiūlymus.

„Stipriai kariuomenei ir šalies saugumui būtina kokybiška, šiuolaikinė ekipuotė. Suprantamas kariuomenės noras dirbti tik su pasirinktais tiekėjais, tačiau, VPT manymu, konkurencija pirkimuose užtikrintų ne tik perkamų prekių kokybę, bet ir žemiausią kainą rinkoje“, – išplatintame pranešime cituojama VPT direktorė Diana Vilytė.

Kariškų kastuvėlių įsigjimui buvo numatyta 1,342 mln. eurų, tačiau „Nota Bene“ pasiūlyta 1,522 mln. eurų kaina kariuomenės viešojo pirkimo komisijai nepasirodė per didelė: kreipdamasi į kariuomenės vadą su prašymu priimti teigiamą sprendimą dėl kainos priimtinumo, kainos pagrindime ji nurodė tikrovės neatitinkančią informaciją, t.y., sumą padidino nepagrįstai.

VPT išvadoje konstatuojama, jog poreikis didinti šiam pirkimui suplanuotas lėšas nulemtas neobjektyvių priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas