Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 11 07

Kas finansavo Akmenės bažnyčios varpų liejimą – „darbietis“ ar „Dujotekana“?

Akmenės Šv. Onos bažnyčioje jau netrukus skambės nauji varpai. Ant vieno iš jų – mažesniojo – spindės ir Seimo nario, Darbo partijos atstovo Sauliaus Bucevičiaus pavardė, nors pats parlamentaras net nesugebėjo pasakyti, nei kiek paaukojo varpui pats, nei kiek – jo paraginti draugai, bičiuliai ar pažįstami.
Saulius Bucevičius
Saulius Bucevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip rašo „Šiaulių kraštas“, po kelių savaičių varpai bus iškelti į bažnyčios bokštą, o kol kas juos gali apžiūrėti visi norintys – jie stovi prie bažnyčios durų. Didžiojo varpo apačioje užrašytas „Varpas išlietas Dievą mylinčių akmeniškių surinktomis lėšomis“, mažojo – „S.Bucevičiaus ir kraštiečių aukomis“.

„Šiaulių kraštas“ cituoja Akmenės parapijos kleboną Egidijų Zulcą, kuris tvirtina, kad S.Bucevičiaus pavardė ant varpo atsirado todėl, jog pastarasis parūpino didžiausią pinigų sumą varpams išlieti.

Skelbiama, kad iš viso reikėjo 70 tūkst. Lt. Kiek tiksliai paaukojo kadenciją baigiantis ir į naują parlamentą perrinktas „darbietis“, klebonas neatskleidė. „Šiaulių kraštas“ teigia, kad tai buvo 15 tūkst. Lt.

Sumą pamiršo ir parlamentaras. Pasiteiravus apie pinigus, S.Bucevičius 15min.lt teigė, negalįs to komentuoti, nes ne vieno žmogaus prašė paaukoti šiam tikslui. „Todėl negaliu jums atsakyti, kiek summa summarum ten buvo tų aukotojų iš mano draugų, bičiulių, pažįstamų ir t.t. Prašiau, kad jie visi prisidėtų. O kiek aš buvau sąskaitų gavęs iš klebono ir išdalijęs, dabar negaliu atsakyti“, – sakė seimūnas.

Negalėjo pasakyti S.Bucevičius ir kiek naujajam varpui paaukojo jis pats. Esą grįš kitą savaitę į Akmenę, sukvies žmones, dirbančius jo fonde, ir tik tuomet suskaičiuos tiksliai.

Paklaustas, ar tarp įkalbintųjų paremti varpo liejimą, buvo ir tokios žinomos visoje šalyje bendrovės kaip „Dujotekana“, S.Bucevičius patikino asmeniškai jų paramos neprašęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas