Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 16 /17:52

Kremliuje apdovanotą Elą Kanaitę Vilniaus darželyje įdarbinusi direktorė traukiasi

Vilniaus miesto vicemeras Arūnas Šileris paskelbė, kad iš pareigų Vilniaus darželyje-mokykloje traukiasi ne tik pavaduotoja ūkio reikalams dirbusi seniau prorusiškais įrašais socialiniame tinkle besidalinusi Ela Kanaitė, bet ir ją įdarbinusi šios įstaigos laikinoji vadovė Viktorija Čižauskienė.
Darželis-mokykla „Svaja“
Darželis-mokykla „Svaja“

„Šiandien tik noriu pasidžiaugt mažais, bet svarbiais dalykais. Gal jau skaitėt apie vieną prokremlinę mokytoją, pašalintą iš vienos mokyklos, bet radusią užuovėją darželyje. Ir sutapk tu man taip, kad kaip tik pas direktorę, kuri sausio (TO sausio!) įvykių metu labai ryškiai buvo „anoj barikadų pusėj“.

Su abiem jau atsisveikinta, liko tik formalumai…“ – ketvirtadienio pavakarę feisbuke parašė vicemeras A.Šileris.

Apie tai, kad V.Čižauskienė traukiasi, pranešė ir LRT radijas.

„Aptarėme su direktore tą situaciją, aš pabandžiau jai paaiškinti, kokia yra savivaldybės pozicija šiuo atveju ir kad tikrai situacija nėra pati maloniausia. Ji pati pasiūlė, sako, jeigu aš darau žalą savivaldybei, aš norėčiau būti atleidžiama iš pareigų tam, kad tos žalos nebūtų“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė Vilniaus vicemeras A.Šileris.

15min žiniomis, direktorė iš pareigų traukiasi pati.

Kaip rašė 15min, dėmesį į E.Kanaitės darbovietę socialiniame tinkle „Facebook“ atkreipė Algis Ramanauskas.

„Ela Kanaitė, 2019 pademonstravusi savo russofašistinį pradą (to meto mano įrašas apie tai čia pridedamas) ir sprukusi iš Lietuvos, šiandien, vykstant Rusijos invazijai į Ukrainą, vėl randa prieglobstį ir nachlėbina lietuviškoj mokykloj, kaip niekur nieko. Ji turi prieigą prie vaikų; mano žiniomis, dirba direktoriaus pavaduotoja vienoje iš pradinio ugdymo įstaigų, Vilniaus darželyje-mokykloje „Svaja“,

Mano žiniomis, ją ten įdarbino kita vata – buvusi Sausio 13 laikų russofašistų užgrobtos LRTV („Kaspervizijos“) „diktorė“, kvislingė Viktorija Čižauskienė (jeigu tai ne tas pats asmuo, šią informaciją tinkamai paneigsiu su atsiprašymais). Ekranspaudai pridedami“, – prieš kelias dienas feisbuke rašė jis.

Tuomet Vilniaus savivaldybė teigė, kad mokyklos-darželio „Svaja“ direktorės V.Čižauskienės kadencija yra pasibaigusi.

Šiuo metu pareigas ji eina laikinai, nes skelbto konkurso į vadovo vietą metu nebuvo kandidato, surinkusio bent minimalaus konkursinio balo, todėl laimėtojas nebuvo išrinktas. Bus skelbiamas naujas konkursas.

„Negalime patvirtinti ar paneigti, jog A.Ramanausko skelbiama informacija apie V.Čižauskienę yra teisinga, nes savivaldybė tokios informacijos neturi.

Taip pat nesame gavę informacijos iš atsakingų tarnybų, kad V.Čižauskienė negali užimti dabartinių pareigų“, – aiškino Vilniaus savivaldybės atstovas G.Grubinskas.

Tą pačią dieną Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė, kad E.Kanaitės sostinės švietimo įstaigoje neliks: „Reaguodama į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, jog mokykloje-darželyje „Svaja“ direktoriaus pavaduotoja ūkio reikalams dirba Valstybės saugumo departamento paskelbtoje Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimo ataskaitoje minima Ela Kanaitė, Vilniaus miesto savivaldybė praėjusią savaitę kreipėsi į mokyklos-darželio laikinąją direktorę, kad būtų įvertinta situacija ir priimti atitinkami sprendimai.

Nuotrauka iš VSD ataskaitos/Dmitrijus Medvedevas ir Ela Kanaitė
Nuotrauka iš VSD ataskaitos/Dmitrijus Medvedevas ir Ela Kanaitė

Šiandien savivaldybė sulaukė direktorės atsakymo, kad direktorės pavaduotojos ūkio reikalams pareigas nuo 2020 m. rugsėjo einanti E.Kanaitė parašė prašymą šalių susitarimu nutraukti jos darbo sutartį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas