Pristatydamas naują kalėdinių paslaugų paketą, skirtą vietos ir užsienio turistams, pašnekovas pabrėžė, kad dalis pramogų šiemet skirtos tik suaugusiems.
„S“ raide šiemet pažymėtos dvi ekskursijos: „Kalėdos su požeminiais laipsniais“ ir „Karšto vyno degustacija“. Pastaroji – naujiena, kurią Kauno regiono TIC darbuotojai parengė kartu su Kauno vyno žinovėmis – someljė Indra ir Jurgita.
„Šiemet per Kalėdas ir tarpušvenčiu Kaune laukiame labai daug užsienio turistų. Užklausų iš Londono ir Dublino, apie planuojamus mieste renginius, sulaukėme jau rugsėjį. Atsižvelgus į tokį susidomėjimą apie Kalėdas ir po jų planuojami papildomi reisai iš šių miestų. O mes savo ruoštu turistams parengėme patogius paslaugų paketus: iš anksto užsisakę jie galės nebesirūpinti nei dėl kelionės iš oro uosto į viešbutį, nei dėl nakvynės, nei dėl pramogų“, – sakė S.Sidaravičius.
Svarbiausia - atsipalaiduoti
Palepinti save Kauno regiono TIC darbuotojai kviečia ne tik miesto svečius, bet ir pačius kauniečius. Šiemet centre siūloma įsigyti ypač daug dovanų kuponų įvairiems masažams. Viešbutyje „Park Inn“ įsikūręs SPA „Saulėja“. Iš viso šiame centre galima užsisakyti apie 45 skirtingų rūšių masažus. Pasak „Saulėjos“ darbuotojų, pasilepinti pas juos kviečiami ne tik pavieniai lankytojai, bet ir jų grupės.
„Mes ne tik juokais kviečiame įmonių vadovus pas mus rengti metinius pokalbius“, – sakė „Saulėjos“ pardavimų ir rinkodaros vadovė Ligita Miškinienė.
Per šias šventes siūlome masažuotis, atsipalaiduoti, o ne sėdėti prie silke nukrauto stalo
Atpalaiduojančią, tik kiek kitaip, pramogą šiemet siūlo ir Senamiestyje įsikūręs restoranas „Sadutė“. Kartu su kalėdinių renginių mieste pradžia restorane atidaroma ir žieminė lauko terasa, kurioje bus rengiamos įvairios karštų gėrimų ir maisto degustacijos.
„Paragauti bus galima nuo sūrių iki karštos vyno sriubos. Be to, specialiai parsivežėme Lietuvoje nematytų likerių, pavyzdžiui, valgomų kaštonų likerio. Šie gėrimai vartojami tik po nedaug, tačiau neleis sušalti terasoje, kurioje be degustacijų vyks ir spektakliai, kitokie renginiai“, – sakė „Sadutės“ savininkė Indra Ramanauskienė. Pirmoji Lietuvoje oficialų somelje sertifikatą gavusi ir Bordeaux Ecole du Vin (Vyno mokyklą) baigusi kaunietė apgailestavo, jog lietuviai dar nemoka tinkamai įvertinti vyno.
„Kalėdos ir vynas – labai susiję dalykai. Vynas apskritai atlieka vienijimo misiją. Jei namuose ant stalo padedamas gero vyno butelis, būtinai iš spintos ištraukiamos šventinės taurės, išjungiamas televizorius, žmonės valgo, kalbasi, bendrauja, o ne sėdi ir maigo TV pultelį“, – pastebėjo I.Ramanauskienė.