Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 01

„Kaunas Pride“: saugumą padės užtikrinti policija, dalyvių prašo nepasiduoti provokacijoms

Kaip skelbiama „Kaunas Pride“ feisbuko puslapyje, vakar LGBT bendruomenę palaikančių eitynių organizatoriai susitikę su policijos pareigūnais aptarė saugumo klausimus.
Vaivorykštės vėliava
Vaivorykštės vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vakar „Kaunas Pride“ organizatoriai buvo susitikę policijos pareigūnais. Davė pažadą, kad saugos mus bet kokiu atveju. Kartu derinome, kaip geriausiai užtikrinti eitynių saugumą. Visų prašome labai įdėmiai perskaityti visus punktus ir jų laikytis eitynių metu“, – skelbiama feisbuke.

Eitynių organizatoriai pabrėžė, kad svarbiausia – nusiteikimas: „Kaunas Pride yra TAIKUS protestas. Organizatoriai prisiims atsakomybę, jeigu apeliacinis teismas nebus mūsų naudai. Pasirašėme įspėjimus dėl administracinės atsakomybės už nesankcionuotą protestą ir baudžiamosios dėl galimų pasekmių.

Darome viską, kad eitynės vyktų „legaliai“, teismo sprendimą žinosime rugsėjo 3 dieną, tada vyks bylos nagrinėjimas.“

Toliau teigiama, kad sprendimas žygiuoti – nepaistant savivaldybės sprendimo nederinti maršruto, nors teismas įpareigojo kitaip – priimtas dėl to, kad Kauno savivaldybė „elgiasi antidemokratiškai, trukdo tiek mums, tiek policijai užtikrinti sklandžią eitynių eigą ir laikomės nuostatos, kad ji yra atsakinga už visus įmanomus trukdžius.“

„Kaunas Pride“ organizatoriai visų dalyvių prašo atvykti grupelėmis ir vengti parkų, siaurių gatvelių; atributiką išsitraukti atėjus į susirinkimo vietą, prie Soboro, o pasibaigus protestui – ją paslėpti; nesinešti jokių daiktų, kurie galėtų kelti pavojų.

Be kita ko, dalyvių prašoma dėvėti apsaugines veido kaukes, o taip pat nekreipti dėmesio į galimas provokacijas: „Mūsų tikslas yra būti išgirstiems. Jeigu pastebėsite, kad provokatoriai yra įsimaišę į mūsų minią, komunikuokite tai savanoriams arba lydintiems policijos pareigūnams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento