Kauno mero Andriaus Kupčinsko ir savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio nurodymu savivaldybės įmonės turi trūks plyš rasti bent kiek lėšų gelbėti savo miesto komandą – surinkti ir paskolinti 2,35 mln. litų.
„Kauno diena“ pastebi, kad toks sprendimas gali pridaryti daug bėdos įmonėms. „Pasirinkimo jos neturi – tai „rekomendavo“ padaryti aukščiausi Kauno vadovai. Neoficialiomis žiniomis, nepadėjo net argumentai, kad kai kurios įmonės gali pristigti pinigų darbuotojų atlyginimams“, – teigia „Kauno diena“.
Krepšinio klubą gelbės ir bendrovė „Kapinių priežiūra“. „Mes šiek tiek pasitaupysime ir teks padėti komandai. Padėti tai reikia", – atsargiai žodžius vakar rinko savivaldybės įmonės "Kapinių priežiūra" direktoriaus pavaduotojas Valdemaras Olšauskas, šiuo metu pavaduojantis atostogaujantį vadovą Algirdą Verbicką.
Kauno tarybos narys Stasys Buškevičius tokius miesto valdžios sprendimus pavadino skubotais ir necivilizuotais, nes tai sujauks kai kurių bendrovių planus.
Kauno tarybos narys Stasys Buškevičius tokius miesto valdžios sprendimus pavadino skubotais ir necivilizuotais, nes tai sujauks kai kurių bendrovių planus. Taip pat jis atkreipė dėmesį, kad kitų sporto šakų atstovai atsitikus bėdai tokio savivaldybės dosnumo nesulaukia.
Tuo tarpu Kauno rajone „Kauno diena“ pastebėjo gražų įvykį – tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Kauno rajono senelių globos namus pasiekė šviežios obuolių sultys.
Jos išspaustos iš vaisių, surinktų per socialinę akciją „Obuolių šalis“. Akciją inicijavo Lietuvos policijos mokyklos Mastaičių mokymo bazė, kurios teritorijoje yra šiemet gausiai užderėjęs sodas.
Skrandžio reikalai parūpo ir portalui „Kas vyksta Kaune“. Pagrindiniame ketvirtadienio ryto straipsnyje primenama, kad riebus maistas sukelia širdies ligas.
„Suprasdami, kad eiliniam lietuviui būtų sunku atsisakyti rūkytų kaimiškų lašinių, puikią ir sveiką alternatyvą, beveik nesiskiriančią skoniu, atrado netoli Kauno įsikūrę verslininkai“, – tvirtina portalo žurnalistai.
Naujuosiuose Muniškiuose įsikūrusi bendrovė „JFish“ jau kurį laiką siūlo tautiečiams paragauti specialiai paruoštos žuvies – rūkyto šamo. „Rūkytą šamo skonį, kuris labai primena rūkytus lietuviškus kaimiškus lašinius, pavyko atrasti atsitiktinai bandymu metu. Be abejo, tai lėmė ir šamo filė maistinės savybės. Vieningai nutarę, likome prie šios receptūros ir šiuo metu siūlome du rūkyto šamo skonius: tradicinį, panašų į pajūryje rūkomos žuvies skonį, bei naują, primenantį rūkyto kumpio skonį“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo bendrovės gamybos vadovas Marius Krutulis.