Neseniai pristatytas naujas ekskursijų maršrutas „Alaus kelias Kaune“ siūlo įvertinti čia gaminamo ir platinamo alaus skonį, prisiminti ar sužinoti, iš ko ir kaip jis daromas, kaip vadinamas alaus dievas ir dar daugiau dalykų.
Pirmojoje ekskursijoje dalyvavę „15min“ žurnalistai liko sužavėti ne tik degustacijose ragauto alaus, bet ir gautomis žiniomis. Juk ne kasdien pavyksta įsiprašyti į vieną seniausių Lietuvoje „Kauno alaus“ daryklą, kurioje alus gaminamas laikantis senųjų tradicijų – klasikiniu būdu.
„Kauno alaus“ daryklos darbuotojai juokauja, kad nors turi visą hektarą teritorijos, pasigirti dideliu kiemu negali, mat beveik pusę hektaro užima kalnas. Jame įkasti rūsiai, kuriuose ir gimsta alus. Dar daugiau įspūdžių laukia restorane „Avilys“, kuriame galima paskanauti firminio medaus alaus bei įvairių iš jo ir kartu su juo gaminamų patiekalų. Tų, kam galva dar neapsisuks, paskutinėje stotelėje laukia staigmena – Rusijos milijonierių mėgstamiausias Butautų alus ir nemokamas alaus dietos receptas.