Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 11

Kaune aplinkosaugininkai sunaikino per 10 kilometrų brakonierių tinklų

Ketvirtadienį Kaune aplinkosaugininkai sunaikino per akciją „Lašiša 2020“ konfiskuotus žvejybos įrankius. Iš brakonierių atiminti ne tik tinklai, meškerės, bet ir valtys.
Naikinami tinklai
Naikinami tinklai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijų pareigūnai dirbdami iš pažeidėjų paima daugybę įvairių neteisėtų įrankių: tinklų, bučių, povandeninių šautuvų, kilpų, spąstų, žeberklų.

Akcijos „Lašiša 2020“ finalinis akordas nuskambėjo Kaune. Čia specializuota įmonė sunaikino brakonierių žvejybos reikmenis.

Iš viso buvo sunaikintos septynios valtys, dvi iš jų – medinės, meškerės, spąstai, kilpos, tinkliniai žūklės įrankiai. Būtent pastarųjų konfiskuota daugiausiai – daugiau nei 130 vienetų, o bendras ilgis siekia daugiau nei 10 kilometrų.

„Prieš daiktų naikinimą visi jie yra įvertinami Valstybinės mokesčių inspekcijos, tie, kurie pripažįstami kaip nerealizuotini patenka į sunaikinimą. Jos yra mažos vertės, suplyšę. Visi kiti daikai, kurie dar tinkami naudoti būna parduodami“, – sakė Darius Jurevičius, Kauno gyvosios gamtos apsaugos viršininkas.

Lietuvoje tinklų įsigyti legeliai nėra įmanoma. Visi koniskuoti tinklai yra įvežti iš užsienio arba gaminti pačių brakonierių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?