Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 12

Kaune atidarytas Vilijampolės tiltas

Penktadienį po 9 mėnesius trukusių rekonstrukcijos darbų buvo atidarytas Senamiestį su Vilijampolės mikrorajonu vėl sujungsiantis Vilijampolės tiltas, kuriam neseniai buvo suteiktas naujasis P.Vileišio vardas.
Vilijampolės tiltas
Vilijampolės tiltas / „15minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr.

Nors kovo mėnesio pradžioje rekonstrukcijos darbus pradėjusi bendrovė „Kauno tiltai“ pagal su savivaldybe pasirašytą sutartį darbus turėjo baigti tik kitų metų kovą, sparčiai dirbę įmonės specialistai tilto remontą baigė jau gruodį. Po rekonstrukcijos atidarant ryškia oranžine spalva sužibusį tiltą buvo iškilmingai atidengta atminimo lenta, praeiviams simboliškai buvo dalijami mandarinai.

„Pradėjome remontuoti Vilijampolės tiltą, o atidarome jau P. Vileišio. Džiugu, jog tiltas yra sutvirtėjęs ir tikiu, kad jis dar ilgai tarnaus miestui ir miestiečiams“, – atidarymo iškilmėse kalbėjo AB „Kauno tiltai“ valdybos pirmininkas Nerijus Eidukevičius.

Vieni iš pirmųjų tilto tvirtumą išbandė Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų būrys, žygiavęs per virš Neries esantį atnaujintą statinį.

Prieš beveik 50 metų statyto tilto rekonstrukcija kainavo apie 17 mln. litų. Transporto eismas 287,55 metrų ilgio tiltu bus atidarytas naktį iš penktadienio į šeštadienį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas