Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 13 /17:06

Kaune vėl pradėtas tiekti vanduo daliai jo neturėjusių gyventojų

Kaune pavyko sutvarkyti vandens tiekimą daliai vandens neturėjusių gyventojų. „Kauno vandenų“ ketvirtadienio duomenimis, kai kuriuose rajonuose, kur buvo fiksuojami vandens sutrikimai, padidėjo vandens slėgis.
Kauniečiams dalinamas geriamas vanduo
Kauniečiams dalinamas geriamas vanduo / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Tikslių duomenų, kiek žmonių vis dar neturi vandens, bendrovė neturi.

Anksčiau skelbta, jog vandens neturi apie tūkstantį gyventojų, nuo trečiadienio į bendrovę dėl to kreipėsi dar kelios dešimtys kauniečių.

Tačiau, pasak „Kauno vandenų“ laikinojo vadovo Ramūno Šulskaus, situacija mieste tikrai neblogėja.

Tiems gyventojams, kurių namuose vandens tiekimo atstatyti nepavyko, „Kauno vandenys“ nemokamai pristato geriamojo vandens talpas, jos jau pasiekė dėl to besikreipusius Vilijampolės gyventojus.

Pasak R.Šulskaus, vyraujant karščiams buvo pristabdyti vamzdynų rekonstrukcijos darbai.

„Po užbaigtų rekonstrukcijos darbų pildomas vandens rezervuaras, esantis Aukštaičių gatvėje, iš kurio į mikrorajonus papildomai bus tiekiamas vanduo. Papildomai tiekiamas vanduo ir iš Apuolės gatvėje esančio vandens rezervuaro“, – sakė „Kauno vandenų“ vadovas.

Pasak jo, vandens suvartojimas besitęsiant karščiams nekinta ir kai kur paaugo nuo 140 iki 340 kubinių metrų per valandą, todėl miestiečių vis dar prašoma susilaikyti nuo nebūtino vandens vartojimo vakarais.

Kaip socialiniuose tinkluose ketvirtadienio popietę paskelbė Kauno miesto savivaldybė, specialistų teigimu, situacija mieste stabilizuota: daliai kauniečių, kuriems buvo sutrikęs vandens tiekimas, pavyko jį atstatyti. Lygiagrečiai miestiečiams dalinamas nemokamas vanduo.

Pirmieji, pasak valdininkų, vandens sulaukė Vilijampolės gyventojai.

„Vanduo bus dalinamas tiek laiko, kiek reikės. Jei susiduriate su vandens stygiumi, parašykite žinutę tiesiai į čia: Mano Kaunas ir avarinės tarnybos specialistai geriamojo vandens pristatys nemokamai. Žinutėje nurodykite savo vardą, pavardę, tikslų adresą ir kontaktinio telefono numerį“, – skelbiama Kauno miesto savivaldybės „Facebook“ profilyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas