Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 02 20

Kaune rūsys paskendo fekalijose: laiptinėje ir grožio salone – lyg viešajame tualete

Daugiau nei savaitę vieno Savanorių prospekto daugiabučio gyventojai laukė, kol bus sutvarkytos kanalizacijos problemos, dėl kurių buvo užlietas jų namo rūsys. Sandėliukuose laikyti daiktai „išsimaudė“ fekalijose, laiptinėje visus iš proto vedė smarvė, kentėti teko ir pasigražinti į pirmame aukšte veikusį grožio saloną atvykusiems klientams.
Užlietas daugiabučio namo rūsys Savanorių prospekte
Daugiabučio namo rusys Savanorių prospekte / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kaip 15min pasakojo daugiabučio gyventojai, namo rūsys fekalijose paskendo daugiau nei prieš savaitę. Pranešta, kad įvyko avarija, ir ji įvyko ne namo rūsyje, o kažkur kieme esančiuose nuotekų tinkluose – užsikimšo vamzdis.

„Važiavo viena mašina, kita. Bandė remontuoti, bet tik išpumpuoja tą šulinį, vanduo rūsy nusileidžia ir vėl pakyla. Būsto administratorius negali valyti, dezinfekuoti rūsio, nes nebaigta tvarkyti. Smarvė baisi laiptinėje“, – 15min žurnalistei vasario 19-ąją pasakojo vienas viešai prisistatyti nepanoręs gyventojas.

Nepatenkinti susidariusia situacija ir pirmajame daugiabučio aukšte veikiančio grožio salono atstovai – juk pasigražinti užsukę klientai nenori sėdėti lyg viešajame tualete. Ko tik kirpėjos nedarė – ir langus, ir duris laikė atidarytus, kvepalais kvepino patalpas – veltui.

Vienas prie namo sutiktas gyventojas teigė, kad per pastaruosius dvejus metus tai kartojasi kas kokius 3 mėnesius. Rūsyje nuolat jaučiama drėgmė, dėl to pelija daiktai. Būsto administratoriaus – „Mano būstas Dainava“ – jis nekaltina. Dėl užsikimšusio šulinio kaltos, pasak gyventojo, gali būti greta veikiančios maitinimo įstaigos.

„Kai atidarė kanalizacijos šulinį, darbininkai aptiko daug riebalų. Jie ir kemša. Jei restoranai riebalų gaudyklių neįsitaiso, tai ir turime, ką turime. Reiktų griežčiau tikrinti“, – nuomonę išsakė gyventojas.

UAB „Mano būstas Dainava“ direktorė Jolanta Volteraitytė vasario 20 dieną 15min tikino, kad bendra daugiabučio inžinerinė įranga „iki pirmojo šulinio“ yra tvarkinga. Iškvietus avarinę tarnybą paaiškėjo, kad užlūžo trasa – kanalizacijos šulinys kieme buvo pilnas.

„Tai išspręsti – ne mūsų jėgoms. Iš kitų laiptinių nusiskundimų nėra, tik tos vienos. Pirmą pranešimą apie semiamą rūsį gavome vasario 6 dieną. Važiavo tvarkyti ne kartą ir ne viena tarnyba. Kiek girdėjau, planuoja remontuoti“, – teigė J.Volteraitytė.

Nusiskundimų dėl sugadintų rūsyje daiktų būsto administratorius nesulaukė. Paklausta, ar tai pirmas toks kartas, „Mano būstas Dainava“ direktorė atsakė, kad 2017 metų būta pranešimų apie pilną lauko šulinį. Rūsio užpylimas tuomet truko dvi dienas.

Kaip aiškino UAB „Kauno vandenys“ Gamybos skyriaus vadovo funkcijas atliekantis Rimas Stunžėnas, gavus pranešimą minėtu Savanorių prospekto adresu, problema buvo sprendžiama nedelsiant: kelis kartus buvo plaunamas buitinių nuotekų tinklas. Vėliau, pasak jo, atlikta ir tinklo diagnostika tv įranga. Jos pagalba nustatyta, kad yra įlūžusi buitinių nuotekų tinklo vamzdžio dalis.

„Perdavus užduotį rangovams, rytoj, vasario 21 dieną, bus atliekami žemės kasimo darbai ir keičiamas buitinių nuotekų tinklo vamzdis“, – patikino R.Stunžėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas