Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 03 /06 04 10:31

Kauno senamiesčio gyventojams – bėda: jei turi antrą automobilį, teks mokėti šimtus eurų

Į 15min redakciją kreipėsi kaunietė Rasa, pranešusi apie drastiškai išaugusius metinių parkavimo leidimų įkainius. Pasak jos, Kauno senamiesčio gyventojai tapo susidariusios situacijos įkaitais. „Įkainių dydis šokiruoja: vietoj 100 eurų už dviejų šeimos automobilių pastatymą kieme mokėsime 850 eurų“, – įvardijo Rasa. Tai, pasak jos, didžiulė finansinė našta šeimai, auginančiais kelis vaikus. Įmonės „Parkavimas Kaune“ vadovas Justas Limanauskas teigia, kad taryba nutarė gyventojams išduoti tik po vieną leidimą statyti automobilius kiemuose. Jis patarė kaunietei, kaip galima būtų mokėti mažiau.
Kiemai Raguvos g. Kaune
Kiemai Raguvos g. Kaune / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Pasak kaunietės, pernai Kauno miesto savivaldybė pirmąkart apmokestino senamiesčio kiemus, pastatė zonų ženklus, reiškiančius, kad tai – miesto žemė, už jos naudojimą reikia mokėti. Dėl to savo gyvenamąją vietą Kauno senamiestyje deklaravę ir kiemų nesuformavę gyventojai privalėjo pirmą kartą susimokėti metinį parkavimo mokestį.

Taip skatinama, pasak Rasos, „nuimti kiemus nuo savivaldybės, susiforminti patiems gyventojams juos“.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kiemai Raguvos g. Kaune
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kiemai Raguvos g. Kaune

„Po langais turime kiemą, 20 metų parkavome... Mūsų šeima turi du automobilius. Vyras dirba ne Kaune, važinėja kasdien į kitą savivaldybę, turime du vaikus, todėl mūsų šeimai du automobiliai yra būtinybė.

Pernai vienai deklaruoto senamiesčio gyventojo transporto priemonei metinis parkavimas savo kieme kainavo 30 eurų, antrai buvo taikomas 70 eurų mokestis. Iš viso sumokėjome 100 eurų.

Šiemet taryba priėmė sprendimą keisti metinių parkavimo leidimų išdavimus – nusprendė išduoti tik vienai šeimos mašinai metinį parkavimo leidimą su nuolaida. Jis atsieina 50 eurų. Antrai mašinai metinio parkavimo leidimo kaina – 800 eurų. Taigi leidimų kaina per metus mūsų šeimai išaugo nuo 100 iki 850 eurų“, – situaciją nupasakojo Rasa.

Jokių nuolaidų ir išimčių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius