Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 09 15

Kauniečius papiktino anoniminės statybos: užtvėrė viešą įvažiavimą į kiemus

Kauno Prancūzų g. 62A daugiabučio namo gyventojai džiaugėsi savo lėšomis susitvarkę kiemą. Tačiau rugsėjį iškilo kita problema: šalia ėmė virti paslaptingos statybos. Į aptvertą statybvietės teritoriją pakliuvo ir viešas įvažiavimas į daugiabučių kiemus. Vairuotojams teko ieškoti kitų kelių į namus. „Ėmė ir brutaliai užtvėrė. Ir net nežinome, kas čia ką stato“, – piktinosi gyventojas Viktoras.
Statybos Prancūzų gatvėje
Statybos Prancūzų gatvėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak jo, daugelis žmonių yra sudirgę ir įnirtingai ieško atsakymo, kas įsikurs priešais Prancūzų g. 62-ąjį namą, prie pat gatvės, buvusios žalios vejos vietoje. Neaiškus nei naujasis Prancūzų g. 58-ojo sklypo savininkas, nei jo statybinės užmačios, nei tai, kada jis atvers viešą įvažiavimą į daugiabučių kiemus.

Neaiškus nei naujasis sklypo savininkas, nei jo statybinės užmačios, nei tai, kada jis atvers viešą įvažiavimą į daugiabučių kiemus.

„Pas vieną kaimyną net greitoji medicinos pagalba ilgai važiavo: nerado kelių, kaip prie daugiabučio atvykti. Dabar mums, vairuotojams, tenka didžiulį ratą per kitas gatves ir kiemus sukti, kol pasiekiame namus. Apie užtvertą įvažiavimą pranešėme ir policijai“, – teigė Viktoras.

Vyras, kaip ir jo kaimynai, nesulaukė jokio statytojų perspėjimo, kad bus vykdomi statybų darbai. Ant tvoros – jokios iškabos, kas ir kokį projektą toje vietoje vykdo, tad žmonės net nežino, į ką kreiptis, su kuo kalbėtis.

„Girdėjome, kad autoplovyklą žada naujas sklypo savininkas čia, 10 metrų nuo daugiabučio langų, rengti. Dedami brangūs vamzdžiai. Nežinom, net kuriam laikui viskas aptverta. Naikina sau žaliąją zoną ir niekam nerūpi. Kažkokios sudėtingos anoniminės statybos“, – piktinosi Viktoras.

Iškeliami valdiški nuotekų tinklai

Kai kurie gyventojai savo automobilius ėmė palikinėti kitoje gatvės pusėje veikiančios „Rimi“ aikštelėje. 62A daugiabučio kiemas ištuštėjo. Gyventojai į namus priversti žingsniuoti per kemsynus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Statybos Prancūzų gatvėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Statybos Prancūzų gatvėje

Nesklandumų būta ir su atliekų išvežėjais, jie kurį laiką negalėjo patekti prie kieme stovinčių šiukšlių konteinerių. Vienas didžiulis konteineris buvo pakeistas keturias mobiliais, kurie buvo laikinai iškelti prie pat gatvės.

Kauno miesto savivaldybė 15min informavo, jog nurodytu adresu nėra išduoda jokių statybos leidimų. Valdžios atstovų teigimu, toje vietoje „Kauno vandenys“ vykdo tinklo iškėlimo darbus. Tačiau bendrovės „Kauno vandenys“ tinklų skyriaus viršininkas Vytautas Rudys patikino, jog sklypas, kuriame vyksta požeminiai darbai, skirtas namo statybai, o jame esančių nuotekų tinklų iškėlimą savomis lėšomis vykdo privatus statytojas. „Kauno vandenys“ su minėtais darbais nieko bendro neturi.

„Kauno vandenys“ su minėtais darbais nieko bendro neturi.

„Mūsų įmonės leidimo, norint atlikti tokius darbus, reikia. Jis buvo išduotas UAB „Vetera““, – informavo „Kauno vandenų“ atstovė Vilma Garlinskienė.

Trasa eina ir per įvažiavimą

15min susisiekė su „Veteros“ vadovu Sauliumi Gabalu, kuris patvirtino, jog jo valdoma įmonė Prancūzų g. šiuo metu atlieka valdiškų nuotekų tinklų iškėlimo į valdišką žemę darbus. Juos, jei leis orai, planuojama baigti iki rugsėjo 23 d.

„Gylis ten didžiulis. Trasa eina per vidurį sklypų. Tinklai taip pat turi būti iškelti ir per įvažiavimą. Kitaip nepadarysi. Visi leidimai gauti, projektai yra“, – patikino „Veteros“ vadovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Statybos Prancūzų gatvėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Statybos Prancūzų gatvėje

Jis nežino, ką darbų užsakovas, sklypo savininkas, ten žada statyti, bet spėja, jog tai bus koks prekybinis paviljonas.

Nežino, nes niekas nevyksta

Ką žada statyti savo komercinės paskirties sklype, dar nežino ir pats jo savininkas Algimantas. Pavardės atskleisti nepanoręs vyras tik pabrėžė, jog jokios komercijos negali daryti tol, kol nėra iškelti net 4,5 metrų gylyje buvę seni valdiški nuotekų tinklai.

„Gyventojai nieko nežino, nes dar niekas nevyksta. Jokios statybos nepradėtos, tad dar nėra reikalo ir derinti su aplinkiniais. Šiandieninė ekonominė ir politinė padėtis verslui yra neaiški. Nuo rinkimų rezultatų net gali daug kas priklausyti, tad negaliu dabar pasakyti, ką ruošiuosi statyti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Statybos Prancūzų gatvėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Statybos Prancūzų gatvėje

Tik patikinu, jog jokios autoplovyklos, autoserviso ar degalinės toje vietoje tikrai nebus. Būtų absurdas. Man, kaip gyventojui, tai irgi nepatiktų. Norisi būti supratingu kaimynu, triukšmo nebus“, – pažadėjo Algimantas.

Pasak jo, valstybinis keliukas, tarnaujantis kaip įvažiavimas į daugiabučių kiemus, išliks. Jis netgi bandė prašyti „Veteros“ darbininkų, jog stengtųsi kuo greičiau pabaigti darbus, tačiau nuotekų tinklų iškėlimas toje vietoje – sudėtingas, tad nieko nepaskubinsi.

„Jei savivaldybė ką raustų ir užsidėtų ženklus „Kaunas tvarkosi“, niekas nesiskųstų, bet tik pradeda privatininkas ką daryt... Jei gyventojams kilo klausimų, kodėl jie nesikreipė į savivaldybę, seniūniją? Šios turėjo suteikti visus atsakymus.

Yra gauti leidimai. Nelegalios veiklos miesto vidury juk nesugebėsi vykdyti. Policija jau būtų sustabdžiusi. Nesuprantu, kaip žmonės įsivaizduoja, jog kaime gyvena. Čia darželio po langais neišlaikysi, čia – miestas“, – besipiktinantiems dėl žalių zonų naikinimo atšovė sklypo savininkas.

Šalia šios teritorijos šiuo metu pardavinėjamas dar vienas, daug ilgesnis žemės sklypas.

Patikrino policija

Kauno apskrities policija 15min patikino, jog rugsėjo 7 d. apie 12 val. buvo gautas pranešimas, kad Kauno Prancūzų g., vykdant statybos darbus, apsaugine tvora užstatytas įvažiavimas į kiemą.

Pareigūnams nuvykus į vietą, darbus atliekantys asmenys pateikė leidimą.

Pareigūnams nuvykus į vietą, darbus atliekantys asmenys pateikė leidimą, kuris išduotas Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus.

Tą pačią dieną apie 20.15 val. buvo gautas antras pranešimas, kad Kauno Prancūzų g. žemės ūkio technika užstatytas įvažiavimas į kiemą.

Pareigūnams vėl nuvykus nurodytu adresu, pažeidimų nustatyta, eismas laikinai buvo nukreipiamas per Alsėdžių g.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas