Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 21

Kaunietę piktina „plėšikavimas“ prie prekybos centro – tik gavęs baudą sužinai, kad turėjai susimokėti

Kauno prekybos centro „Savas“ aikštelėje palikti automobilius nemokamai galima dviem valandom. Laiką įdėmiai turi skaičiuoti pats – nėra įrengtų kitose vietose įprastų užkardų, tad vairuotojai lieka pasimetę, po kurio laiko gavę pranešimą apie skirtą baudą – aikštelėje neva užsibuvo ir nesusimokėjo. „UniPark“ tikina, kad visa informacija aiškiai pateikta kelio ženkluose.
Stovėjimo aikštelė prie PC „Savas“ Kaune
Stovėjimo aikštelė prie PC „Savas“ Kaune / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi kaunietė Justina. Pasak jos, UAB „Stova“ surenka daug baudų iš žmonių, kurie laiku nesumoka už parkavimą aikštelėje prie prekybos centro „Savas“.

„Aikštelėje nėra užkardų, fiksuojančių atvykimo / išvykimo laikus ir nurodančių vairuotojui, kad parkavimo aikštelė yra mokama. Pats išvažiavimas iš aikštelės yra be užkardo, todėl vairuotojas nėra perspėjamas, kad viršijo nemokamo parkavimo laiką ir turi susimokėti papildomai. Apie tai informuoja jau po 20 dienų gauta 15 eurų bauda“, – piktinosi kaunietė.

Laiku neapmokėjus staigmena tau tapusios baudos, pasak Justinos, skolos administravimą iškart perima kita įmonė, kuri prie baudos „prideda“ 19,36 euro už skolos administravimo išlaidas.

„Manau, nemažai žmonių toje aikštelėje va taip „prigaunami“. Siūlau pasidomėti tokiu įmonių plėšikavimu“, – paragino Justina.

Pretenzijų neturi

Paklausta, ar sulaukia klientų pasipiktinimų dėl tokios parkavimo sistemos aikštelėje, prekybos centro „Savas“ vadovė Aušra Lapinskienė iškart nukreipė į aikštelę administruojančią „Stovą“ („UniPark“).

„Bendradarbiaujame su „UniPark“ ir jie labai geranoriškai išsprendžia nepatenkintų klientų klausimus. Jiems tiesiogiai pretenzijų neturime. Vertiname kiekvieną savo klientą ir apgailestaujame, jeigu įvyksta atvejis, kuris juos suerzina. Tačiau parkavimas mokamas visame Kauno mieste. Kadangi yra ženklai ir KET taisyklės, reikėtų jų laikytis“, – paragino A.Lapinskienė.

Anot jos, iki bendradarbiavimo su „UniPark“ pradžios vyravo didelė problema – automobilius nemokamoje aikštelėje palikdavo visi, kas tik norėdavo: važiuojantys į oro uostą (išskrendantys), aplinkinių namų gyventojai (kartais ir mėnesių mėnesiais), aplinkinių įstaigų darbuotojai (visai dienai). Dėl to, nors ir turėdama didelę parkavimo aikštelę, prekybos centro administracija negalėdavo priimti visų lankytojų automobilių.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Stovėjimo aikštelė prie PC „Savas“ Kaune
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Stovėjimo aikštelė prie PC „Savas“ Kaune

Siūlo stebėti kelio ženklus

Komentuodamas situaciją „UniPark“ rinkodaros vadovas Laurynas Globys atkreipė dėmesį į tai, kad automobilių stovėjimo taisyklės aikštelėje prie „Savo“ yra nurodytos Kelių eismo taisyklių (KET) ženklais. Tinkamą ženklų įrengimą neva patvirtino atsakingi Kauno miesto pareigūnai.

Išsamią informaciją apie automobilio parkavimą ir atsiskaitymą taip pat, anot jo, galima rasti aikštelėje esančiuose informacijos stenduose.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Stovėjimo aikštelė prie PC „Savas“ Kaune
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Stovėjimo aikštelė prie PC „Savas“ Kaune

„Kaip ir nurodyta KET ženkluose, aikštelėje prie „Savo“ automobilius nemokamai galima parkuoti dvi valandas. Tokia praktika yra įprasta – ja siekiama suteikti prekybos centro klientams galimybę be rūpesčių rasti parkavimo vietą, nes dažnai tokias aikšteles užima aplinkinių įstaigų darbuotojai ar gyventojai“, – patikino L.Globys.

Jo teigimu, žmonės, norintys palikti automobilį aikštelėje ilgiau nei dvi valandas, turi sumokėti pagal nustatytą tarifą.

Pratęsti stovėjimą galima trimis būdais: sumokant aikštelėje esančiuose terminaluose, naudojantis „UniPark“ mobiliąja programėle arba SMS žinute. Visą informaciją apie atsiskaitymo tarifus ir būdus neva galima rasti pačioje aikštelėje arba „UniPark“ interneto svetainėje.

Veikia išmanios kameros

Automobilių judėjimą prie „Savo“, kaip paaiškino „UniPark“ atstovas, fiksuoja išmaniosios vaizdo stebėjimo kameros.

„Sprendimas neįrengti pakeliamų užtvarų buvo priimtas kaip efektyviausias, siekiant nesukelti papildomų trukdžių intensyviam automobilių eismui šioje aikštelėje“, – patikino L.Globys.

Parkavimo taisyklės šioje aikštelėje galioja nuo 2021 metų lapkričio.

Vairuotojus „UniPark“ rinkodaros vadovas paragino būti dėmesingus ir pastebėti visus kelio ženklus. Pasak jo, KET 5 punktas nurodo, kad eismo dalyviai privalo išmanyti Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymą, mokėti taisykles bei jų laikytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas