Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 05

Bėdos dėl kaimynės: pro langus veržiasi acetono dvokas, naktimis – triukšmas, tačiau tarnybos nieko padaryti negali

„Kaip detektyvas“, – nelinksmai šypteli Kauno Rasytės gatvės šeštojo namo gyventojos, pasakodamos apie problemą, su kuria susidūrė. Jau dvejus metus keli devynaukščio kaimynai prašo policijos bei kitų tarnybų pagalbos, tačiau situacijos išspręsti nepavyksta. Gyventojai pasakoja turintys rimtą pagrindą manyti, kad jų kaimynės bute gali būti vykdoma neteisėta veikla, tačiau vis tik didžiausias rūpestis – dėl to pablogėjusi jų gyvenimo kokybė.
Rasytės gatvės 6 namas Kaune
Rasytės gatvės 6 namas Kaune

Dėl acetono ir rūgšties kvapų artimiausi kaimynai gyvena atvertais langais, o viena kaimynė savo iniciatyva atliko oro kokybės tyrimą. „Paaiškėjo, kad mano namuose šimtą kartų yra viršyta acetonitrilo norma“, – teigė Giedrė (vardas pačios pašnekovės prašymu pakeistas).

Apie tai, kaip tokioje kaimynystėje gyvena, 15min papasakojo dvi daugiabučio gyventojos. Tačiau, anot jų, kenčia ir kiti artimiausi kaimynai.

Kelis kartus į žmonių pašto dėžutes buvo įmesti anoniminiai pranešimai apie tai, kad šiame bute galimai vykdoma neteisėta komercinė veikla bei kad bute, manoma, vyksta religinės bendruomenės susibūrimai. Kas šių pranešimų autorius – moterys sako nežinančios.

Gyventojai skundžiasi, kad policija į jų pranešimus reaguoja atsainiai, neatlieka tyrimo, o policija teigia, jog pranešimai nepasitvirtino.

Tuo tarpu Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakulteto (KTU CTF) Aplinkosaugos technologijos katedros vedėja Violeta Kaunelienė teigia, kad situacija gali kelti rimtą pavojų visiems daugiabučio gyventojams.

Pati kaimynė visus įtarimus neigia.

Atliko oro kokybės tyrimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas