Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno konservatorės kreipėsi į prokuratūrą dėl naikinamos ledo arenos išsaugojimo

Kauno miesto tarybos narės, TS-LKD frakcijos Kauno savivaldybėje atstovės Andrijana Filinaitė ir Rasa Duobaitė-Bumbulienė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo Kauno ledo arenos klausimu, rašoma pranešime spaudai.
Senoji Kauno ledo arena
Senoji Kauno ledo arena / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Kreipimesi prašoma atsižvelgti į kauniečių paskelbtą peticiją, siekiant išsaugoti ledo areną ir joje keliamus reikalavimus. Prieš kurį laiką pasigirdus kalboms apie planus uždaryti Ledo areną ledo, sporto šakų bendruomenė sunerimo ir ėmėsi aktyvių veiksmų.

Kauno miesto tarybos narė Andrijana Filinaitė išreiškė susirūpinimą dėl pasirodžiusios informacijos dėl senosios Kauno ledo arenos, esančios prestižinėje Kauno vietoje, uždarymo. Tarybos narė taip pat kreipimesi pabrėžė, kad atsižvelgiant į klausimo svarbą ir vadovaujantis Vietos savivaldos įstatymo nuostatomis, savivaldybė iki šiol nesprendžia klausimo dėl vietos gyventojų apklausos vykdymo, siekiant įvertinti ar miesto bendruomenė pritaria Ledo arenos uždarymui.

„Šis objektas vienija kelias sporto ant ledo šakas, jame renkasi profesionalai, mėgėjai ir platesnė visuomenės dalis, kuri neabejinga dailiajam čiuožimui, ledo rituliui, kerlingui ir masiniam čiuožimui.

Objektas yra Kauno ir Lietuvos žiemos sporto istorijos dalis. Manome, kad toks žingsnis, nesitariant su profesionalais ir kauniečiais, prasilenkia su demokratinės vietos savivaldos principais“, – teigia tarybos narė A.Filinaitė.

Tarybos narė Rasa Duobaitė-Bumbulienė pabrėžia faktą, kad savivaldybė iki šiol nereaguoja į siūlymus sudaryti darbo grupę. Tarybos narės teigimu, jos sudarymas, pakviečiant visas suinteresuotas šalis, kurios ieškotų bendradarbiavimo galimybių ir sukurtų tolimesnio ledo arenos naudojimo pagal paskirtį viziją, pasitarnautų miestiečių labui.

„Nerimo ženklai iš ledo sporto bendruomenės buvo girdimi nuo ankstyvo pavasario, tačiau šis faktas buvo patvirtintas tik opozicinės TS-LKD frakcijos surengtame posėdyje balandžio viduryje, kuriame dalyvavo savivaldybės Sporto skyriaus bei šiuo metu metu Ledo areną valdančios sporto mokyklos „Startas“ vadovai.

Ir nors savivaldybės atstovai teigia, kad visiems pakaks laiko ir vietos naujuosiuose Ledo rūmuose, sporto atstovai tvirtina, jog laiko sportuoti Ledo rūmuose visiems tikrai nepakaks. Ypač mėgėjams. Gaila, jog savivaldybė atmeta sporto federacijų ir asociacijų siūlymus šį objektą nuomotis ir taip išsaugoti visuomenės poreikiams, savivaldybę išvaduojant nuo finansinės naštos ją administruojant“, – teigia tarybos narė.

Kreipimesi prašoma atsižvelgti į kauniečių paskelbtą peticiją, siekiant išsaugoti ledo areną ir joje keliamus reikalavimus. Peticiją šios dienos duomenimis jau pasirašė 3069 žmonės. Taip pat prašoma reaguoti į faktą, kad Ledo sporto šakų federacijos nepritaria Kauno ledo arenos konversijai, o savivaldybė teigia, kad jos ir sporto federacijų interesai nesutampa.

Peticijoje teikiami siūlymai savivaldybei, kaip būtų galima išsaugoti areną (pvz. ją nuomojantis), bendruomenė žada jokiu būdu nenuleisti rankų, kad šis svarbus objektas būtų išsaugotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius