Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 08

Kauno moksleiviai gaivina legendinį Vytauto atrakcionų parką

Grupelė moksleivių ateitininkų birželio 13 d., trečiadienį, organizuoja renginį „Padžiauk sofą“ Kaune, Vytauto atrakcionų parke. Padžiauti sofą yra kviečiamas jaunimas ir visi, kurie neabejingi savo miesto gyvybės puoselėjimui.
Vytauto parkas
Vytauto parkas / Džeraldo/Draugas.lt nuotr.

Į renginį  pakviestas muzikantas Vincentas Lizdenis, grupės „Fun Clock“ ir „Attitude“, kauniečiams parodys, kaip jie supranta, kas yra dainuojamoji poezija, funkas ir rokenrolas. Architektas Audrys Karalius, filosofas Rimantas Viedrynaitis ir aktorius Kristijonas Bartoševičius dalinsis savo įžvalgomis, kaip jie džiauna savo sofą ir kokius pasiūlymus turi mums.

Moksleivius pradėti veikti įkvėpė du svarbūs dalykai, pastebimi jų aplinkoje. Vienas iš jų – nemaža dalis Kauniečių nežino, kur galima rasti Vytauto parką. Kitas stimulas – nieko neveikimas. Moksleiviai ateitininkai nori kviesti kauniečius vasarą pabėgti nuo tūnojimo namuose ar įlindus į madingą kavinę, apsidairyti aplink ir pastebėti šalia esančius žmones bei juos supančias nuostabias miesto erdves.

Svarbu pažinti savo miestą, žinoti, kur gera ir malonu leisti laiką. Viena iš tokių vietų Kaune yra būtent Vytauto parkas. Labai gaila, kad daug žmonių paklausti apie šį parką, jo nežino, teigia pirmą kartą apie jį girdintys. Pagrindinis šio parko išskirtinumas – jau daugybę metų čia veikia vieninteliai pastovūs atrakcionai Kaune. Visai netoli centro, didžiulių ąžuolų apsuptyje, kasdien galima suptis karuselėmis.

Moksleiviams ateitininkams taip pat labai svarbu pasirodė bandant atgaivinti Vytauto parką belstis ir į jaunimo sąmoningumo jausmą. Žmonės yra kviečiami pasitraukti nuo patogaus ir pastangų nereikalaujančio gyvenimo.

Patys organizatoriai pastebėjo, kad dažnai, o ypač per atostogas, jų kasdienybė persismelkia nieko neveikimu – tą sustiprina kiurksojimas prie televizorius ar bevertis klaidžiojimas internete, tūnojimas kavinėje, sėdėjimas kieme ant statant namo pamatus iškasto akmens ir t.t.

Renginyje „Padžiauk sofą“ Kauno miesto jaunimas yra kviečiamas gyvai klausytis geros muzikos, įsijungti į intelektualias ir įdomais diskusijas su įvairiais pašnekovais, dalyvauti orientacinėse varžybose, dalyvauti meno akcijoje.

Viso renginio metu taip pat žmonės bus kviečiami suptis karuselėse už mažesnę kainą bei vaišintis nemokamais ledais.

Organizuojant „Padžiauk sofą“ moksleiviai susilaukė didelio palaikymo pačiais įvairiausiais būdais. Vytauto parko darbuotojai džiaugsmingai palaiko šią įdėją ir suteikia visas galimybes idėjų išpildymui.

Abejingos neliko ir įvairios Kauno įmonės – iš jų susilaukta tiek finansinės paramos, tiek gauta reikalinga įranga ar kiti renginiui reikalingi daiktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito