Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 10 30

Kauno policijoje – ilgiausiai dirbantis kriminalistas Lietuvoje

Jis – vienas tų, kuriems naktį netikėtai suskambėjęs telefonas reiškia tik viena – metas į tarnybą. Ir ne bet kokią. Dažniausiai – sekti žudikų pėdomis. Spalio 30 dieną, Kriminalinės policijos dienos proga, apdovanotas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas – ilgiausiai dirbantis kriminalistas visoje Lietuvoje.
Kriminalistas Gintautas Žukauskas
Kriminalistas Gintautas Žukauskas / Kauno apskrities policijos nuotr.

G.Žukauskas pasakoja, kad policijos pareigūno profesija jį žavėjo nuo mokyklos laikų.

„Buvau aštuntokas, klasėje mokytoja išdalino lapelius ir paprašė parašyti, ką norime studijuoti. Aš parašiau, kad noriu būti policijos pareigūnu. Jau tuo metu nusprendžiau tapti policininku“, – prisimena G.Žukauskas.

Ir nors pareigūnas neturėjo artimųjų, kurie dirbtų šį darbą, jis pasakojo, jog padėti kitiems žmonėms norėjo jau nuo vaikystės.

„Mane nuo mažų dienų žavėjo policijos pareigūno profesija, teisingumo užtikrinimas, pagalbos teikimas“, – tikino ilgus metus Kauno apskrities VPK skaičiuojantis pareigūnas.

Jau daugiau nei 20 metų G.Žukauskas vadovauja Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybai, kurios pareigūnai tiria žmogžudystes, sunkius sveikatos sutrikdymus, skaudžius eismo įvykius, išžaginimus ir kitus sunkiausius nusikaltimus.

„Darbas per tiek metų tapo labai pažįstamas, tačiau kiekvieną dieną susiduriame su įvairiais iššūkiais. Metams bėgant, nusikaltimai tampa „išmanesni“, naudojamasi elektronine erdve. Liūdna, kad jaunėja ir nusikaltimus darančių asmenų amžius. Nors policija nuolat modernėja, atnaujinama technika, darbo įrankiai, bet reikia nepamiršti, jog lygiai taip pat „į priekį“ žengia ir nusikalstamumas, todėl negalime „užmigti ant laurų“, nuolat mokomės naujų dalykų ir tobulėjame“, – kalbėjo daug patirties sukaupęs kriminalistas.

Pasiteiravus apie labiausiai per šį darbo laiką sukrėtusį nusikaltimą, pašnekovui teko pasukti galvą, mat tiek skaudžių, tiek beprasmių, tiek ir šaltakraujiškų įvykių būta daug.

„Kauno senamiestyje, V.Sladkevičiaus gatvėje, 2009 metų pirmadienio rytą buvo nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas. Prisimenu šį rytą, nes pats, vos gavus pranešimą apie gatvėje nušautą vyrą, vykau į įvykio vietą, vienas iš pirmųjų atpažinau teisėją. Kartu dirbome, pažinojau šį vyrą, todėl įvykis tikrai sukrėtė“, – prisimena G.Žukauskas.

Apie darbą, painius nusikaltimus ir juos darančius asmenis kriminalistas galėtų kalbėti valandų valandas – per daugiau nei 30 metų darbo policijoje sukaupta patirtis išties įspūdinga, nors, kaip pats sako, tie metai prabėgo labai greitai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius