Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 04

Kauno regiono gydymo įstaigose mažinamas COVID-19 lovų skaičius

Gerėjant COVID-19 epidemiologinei padėčiai bei mažėjant ligoninėse gydomų pacientų, Kauno regione nuo pirmadienio mažinamas šiai ligai gydyti skirtų lovų skaičius, pranešė Kauno klinikos.
Kauno klinikų Skubios pagalbos skyrius
Kauno klinikų Skubios pagalbos skyrius / Kauno klinikų nuotr.

„Galime pasidžiaugti, kad galime ne tik mažinti lovų skaičių, tačiau ir visiškai uždaryti kai kurių atraminių ligoninių COVID-19 ligai skirtas lovas, sudarant sąlygas įstaigoms grįžti į ikipandeminio laikotarpio veiklos sąlygas. Po antrosios COVID-19 pandemijos bangos pirmoji tokia įstaiga buvo Prienų ligoninė. Po trečiosios bangos – Kėdainių ligoninė“, – sakė COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovas Vaidotas Gurskis.

Pasak jo, mažinti lovų skaičių galima dėl toliau dvi savaites iš eilės mažėjančio naujai atvykstančių pacientų skaičiaus per parą (nuo 23 iki 11) bei mažėjančio stacionarinio aktyviojo gydymo lovų užimtumui, siekiančiam iki 40 procentų.

„Optimistiškai nuteikia ir tuštėjančios COVID-19 ligai skirtos lovos pagrindinėje Kauno regiono ligoninėje – LSMU Kauno ligoninėje. Joje sumažinus lovų skaičių, artimiausiu metu COVID-19 liga sergančiuosius bus galima stacionarizuoti vien Infekcinių ligų korpuse ir atstatyti kitų stacionaro padalinių įprastinę veiklą“, – teigė V.Gurskis.

Iš viso Kauno regione naikinamos 122 lovos, skirtos gydyti COVID-19 pacientus.

Nuo pirmadienio naikinamos 75 stacionaro lovos su deguonies tiekimu LSMU Kauno ligoninėje, Kauno klinikose ir Marijampolės ligoninėje – po dešimt stacionaro lovų su deguonies tiekimu. Kėdainių ligoninėje atlaisvinamos 25 stacionaro lovos ir dvi reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovos.

Nuo šeštadienio Kėdainių savivaldybės pacientai, susirgę COVID-19 liga, stacionariam gydymui bus nukreipiami į Jonavos ligoninę.

Nuo kitos savaitės Kauno regione lieka 215 COVID-19 lovų su deguonies tiekimu ir 40 reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovų su dirbtinės plaučių ventiliacijos galimybe, iš kurių viena skirta vaikams.

Tolesnis lovų skaičiaus mažinimas priklausys nuo epidemiologinės situacijos ir nuo atvykstančių bei išvykstančių pacientų srauto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai