Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2011 08 31

Kauno sporto halės nuoma pigs

Tik šių metų liepą iš valdininkų ir politikų sudaryta darbo grupė vakar susirinko į antrąjį posėdį, kuriame nusprendė nesiimti jokių radikalių sprendimų, o tiesiog padėti išgyventi Halei pereinamąjį laikotarpį. Jis, jų manymu, gali trukti apie metus.
Kauno sporto halė
Legendinę Halę į nepavydėtiną finansinę duobę įstūmė naujoji „Žalgirio“ arena. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jokio perversmo nebus. Kauno sporto halė turi likti viešąja, o ne tapti biudžetine įstaiga. Reikia sumažinti jos nuomos įkainius, kad miesto sporto mokyklos ir iš dalies biudžeto finansuojamos komandos galėtų joje treniruotis ir žaisti“, – tvirtino darbo grupės narys, Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas. Tai, jo teigimu, bendra visų darbo grupės narių nuomonė.

„15min“ jau rašė, kad finansiškai nepavydėtinoje situacijoje Halė, kuri, kartu su stadionu, priklauso S.Dariaus ir S.Girėno sporto kompleksui, atsidūrė atidarius naująją „Žalgirio“ areną. Į ją persikėlus Kauno „Žalgiriui“ ir didiesiems pramoginiams renginiams, legendinė salė neteko apie 1 mln. litų pajamų, tai yra maždaug pusės per metus kompleksui išlaikyti reikalingos sumos.

Aiškiau – po dviejų savaičių

Naujieji Halės nuomos įkainiai turėtų būti paskelbti trečiajame posėdyje, kuris įvyks už dviejų trijų savaičių. Kol kas jokie preliminarūs skaičiai oficialiai neskelbiami. „15min“ žiniomis, įkainis turėtų mažėti bent kelis kartus. Miestą reprezentuojančiam klubui Halės nuoma dienai šiandien kainuotų apie 6,5-7,5 tūkst. litų.

Drastiškai sumažinus nuomos įkainius, Kauno sporto, aukštųjų ir vidurinių mokyklų auklėtiniams, miesto klubams salė taptų prieinama. Tačiau didesnis užimtumas nereikštų didesnių pajamų. Kas padengs nuostolingą veiklą?

Pagal dabartinę viziją, Sporto halė turėtų išsilaikyti gaudama paramą iš savivaldybės ir komercinės veiklos. Pačiai išsilaikyti iš komercinių renginių – nerealu, nes siūlomos nuomos kainos ir  paslaugų kokybės santykis nėra konkurencingas rinkoje.

„Reikia užtikrinti pakankamą S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro finansavimą šiuo pereinamuoju laikotarpiu, kuris gali trukti maždaug metus“, – teigia A.Grabnickas.

Per metus, valdininko įsitikinimu, turėtų paaiškėti reali situacija – kiek renginių vyksta naujoje arenoje, kiek komercinių renginių organizatoriams įdomi Halė. Tuomet esą bus tiksliai žinoma, kokios finansinės paramos reikia sporto kompleksui.

Būtina stogo rekonstrukcija

„Halė šiuo metu yra gana geros būklės. Laikančiosios konstrukcijos atitinka visus patvarumo kriterijus. Tačiau stogas nėra geras“, – aiškina sporto centro direktorius Vytas Snarskis.

Pernai buvo parengtas stogo rekonstrukcijos projektas, numatantis laikančiųjų konstrukcijų ir stogo dangos pakeitimą. Darbų sąmata – apie 4,5 mln. litų. Kol kas pinigų remontui nėra.

Nors Halė neblogai pritaikyta įvairiems žaidimams – yra krepšinio, rankinio dangos, pastaroji tinka ir salės futbolui, labai trūksta vėdinimo sistemos.

„Iš miesto biudžeto ir sporto departamento esame gavę apie 300 tūkst. litų, tačiau šios sumos nepakanka vėdinimo sistemai įrengti. Reikėtų bent dvigubai tiek, o jei su šaldymo įranga – apie 1,5 mln. Lt“, – tvirtino V.Snarskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas