Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 06 14

Pašaipas kėlusi Kauno stadiono veja jau atrodo kitaip: kaip pavyko atsikratyti „hienos kailio“?

Gegužę daug apkalbų sukėlusi Dariaus ir Girėno stadiono Kaune veja, rodos, atgauna savo spalvą. Baimintasi, kad priežiūros klaidos nebus ištaisytos iki rinktinės rungtynių birželio 17-ąją ir dėl to teks raudonuoti prieš visą futbolo bendruomenę. Likus kelioms dienoms savivaldybės atstovai ramina: mačo nukelti neteks – stadione pluša 8 darbininkai.
Stadiono veja
Stadiono veja / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dariaus ir Girėno stadionas po renovacijos duris atvėrė tik praėjusių metų pabaigoje, šiemet sužaistos vos kelerios rungtynės, tačiau gegužės pabaigoje futbolo gerbėjus nustebino kreivai nupjauta ir mįslingais ornamentais išraižyta veja. Žiemos metu ji buvo „užmigdyta“ ir nešildoma, nors po ja yra įrengta moderni sistema.

Lietuvos futbolo rinktinės vairininkas Edgaras Jankauskas netikėtus ornamentus netgi pavadino „hienos kailiu“.

nuotr. stopkadras/Dariaus ir Girėno stadiono veja
nuotr. stopkadras/Dariaus ir Girėno stadiono veja

Sunerimta ne juokais, netgi nukeltas Dariaus ir Girėno stadione birželio 11 dieną turėjęs vykti Kauno derbis – Lietuvos futbolo čempionato („Optibet A lygos“) rungtynės tarp „Kauno Žalgirio“ ir Kauno rajono „Hegelmann“ komandų.

Pastabos iš UEFA

Negana to, prieš artėjančias Lietuvos rinktinės rungtynes, kurios vyks birželio 17-ąją, buvo gautos UEFA pastabos dėl netinkamo vejos pjovimo, tačiau savivaldybės atstovai vis tvirtino supratę padarytas klaidas ir kad viskas laiku bus sutvarkyta.

„Dėl pačios vejos kokybės nusiskundimų neturėjome. Dėl žmogiškos klaidos – blogai apskaičiuoto reikalingo trąšų kiekio – atsirado ryškesni pageltę ruožai. Daroma viskas, kad iki Lietuvos futbolo rinktinės rungtynių su Bulgarija vejos estetinė išvaizda būtų atstatyta.

Taip, ornamentai atrodo neestetiškai ir dėl to neslepiame apmaudo, tačiau žinome, kur suklydome, ir to nekartosime“, – 15min žadėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjas Tadas Vasiliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius