Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 02 03

Kauno valdininkai ir komunalininkai susigriebė ruoštis žiemai

Prieš šaltąjį sezoną kalbėję apie puikų pasiruošimą žiemai, Kauno komunalininkai, spustelėjus šaltukui ir iškritus sniegui, turėjo pripažinti – į gamtos stichijas ir dėl didelio šalčio įvykstančias avarijas reaguojama per lėtai ir nevisada tinkamai.
Žemaičių gatvėje trūko vandentiekio vamzdis
Žemaičių gatvėje trūko vandentiekio vamzdis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ypač didelio atgarsio sukėlė savaitės pradžioje įvykusi vandentiekio avarija Žemaičių gatvėje, kai išsiliejęs vanduo gatvę pavertė čiuožykla, kurioje į vienas į kitą ir į namus trankėsi nevaldomais tapę automobiliai. Vienas jų nulaužė dujų vamzdį. Dėl dujų nuotėkio teko evakuoti namo gyventojus.

Šiek tiek anksčiau, su gausiai iškritusiu sniegu nesusitvarkiusiai bendrovei „Kauno švara“ Miesto tvarkymo skyrius pareiškė įspėjimą dėl netinkamai atlikto darbo. Gyventojai piktinosi ir bebarstoma Laisvės alėja bei kitais gausiai vaikštomais šaligatviais.

Kaip informavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, atsižvelgiant į gyventojų prašymus, buvo nuvalyti bei smėlio-druskos mišiniu pabarstyti tie šaligatviai, kurie kėlė didžiausią grėsmę pėstiesiems.

Pagalba – visą parą

Penktadienį Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų valdymo darbo grupės nariai aptarė operatyvaus reagavimo planą atliekant miesto gatvių valymo ir barstymo darbus.

Didžiausias dėmesys buvo skirtas operatyviam inžinerinių tinklų avarijų likvidavimui, kuomet avarijos padariniai kelia grėsmę eismo saugumui. Įvykus tokiai avarijai, miestiečiai pirmiausia turėtų kreiptis į nelaimę sukėlusių komunikacijų savininkus ar tiekėjus. Į avarijos vietą tiekėjų avarinės tarnybos yra pasiruošusios atvažiuoti bet kuriuo paros metu, skelbiama savivaldybės pranešime.

„Įvykus inžinerinių tinklų avarijai, gyventojai turi kreiptis į šių tinklų savininkus. Jie turėtų sureaguoti greičiausiai ir, įvertinę situaciją, operatyviai likviduoti padarinius. Jeigu avarijos padariniai trukdo eismui, bendrovės turėtų nedelsiant susisiekti su miesto policija, kuri imtųsi visų būtinų priemonių eismo dalyvių saugumui užtikrinti. Jeigu įmonė nesugeba likviduoti avarijos padarinių, ji turi kreiptis pagalbos į “Kauno švaros„ bendrovę“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A.Pakalniškis.

Nuvalyti turi per pusantros valandos

Esant sudėtingoms oro sąlygoms, didžiausias dėmesys yra skiriamas įkalnių, tiltų ir viadukų valymui bei barstymui. Specialistams įvertinus, jog dėl iškritusio sniego ar susidariusio plikledžio eismas įkalnėmis, tiltais ar viadukais yra pavojingas, šios kelių atkarpos turi būti nuvalytos per pusantros valandos. Magistralinėse gatvėse bei sankryžose šie darbai turi būti atlikti per dvi valandas.

„Kauno švaros“ generalinis direktorius Dalius Tumynas sakė, kad miesto gatves valyti yra pasiruošusios 10 mobilių brigadų, 12 sniego valymo ir barstymo savivarčių, 10 traktorių. Be to, prie valymo darbų tarp pat prisideda dar po 3 barstytuvus-valytuvus iš „Kauno kelių“ ir „Kelių remonto grupės“.

Avarinių tarnybų telefonai

Pastebėjus inžinerinių tinklų avariją apie ją pranešti galite šiais numeriais:

„Kauno vandenų“ lauko vandentiekio tinklų avarinė tarnyba – 31 35 92
„Kauno vandenų“ nuotekų tinklų avarinė tarnyba – 31 28 76
„Kauno energijos“ avarinė tarnyba, dispečerinė – 30 58 00
„Lesto“ elektros tinklų lauko, išorės avarinė, dispečerinė tarnyba – 1802.
„Lietuvos dujų“ avarinė tarnyba – 04 – „TEO LT„ tinkle, 1804 – „Bitės“ tinkle, 40 12 04 – iš visų tinklų.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Panemunės tiltas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Panemunės tiltas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas