Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 27

Kauno valdžia surengė „vilniečių“ gėdinimo akciją – viešai ragina susitvarkyti

Birželio 20 dieną prie tam tikrų apleistų pastatų Kaune išdygo savotiškus gėdos stulpus primenantys ženklai, raginantys jų savininkus bei naudotojus – įvairias Vilniuje veikiančias institucijas – susitvarkyti. „Pastebėjome, kad, užuot reagavę į raginimą tvarkytis, dalis jų šias lenteles paslėpė. Vadinasi, atsakymas aiškus: kai kam tikrai gėda“, – 15min apie šią kampaniją teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.
Kauno savivaldybės prie apleistų pastatų pastatyti ženklai
Kauno savivaldybės prie apleistų pastatų pastatyti ženklai / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Birželio 20 dieną Kauno savivaldybė savo feisbuko paskyroje paskelbė įrašą, kuriame iš pradžių pasidžiaugė tuo, kad per pastarąjį dešimtmetį Kauno centre atnaujinta apie 200 pastatų. Neva buvę pilki ir nykūs fasadai dabar traukia praeivių žvilgsnius, puošia miestą. Ir visa tai – Kauno Paveldotvarkos programos rezultatas.

Tačiau likusi dalis įrašo – ne tokia pozityvi.

„Miestas stipriai prisidėjo finansuodamas projektus, kad pastatų savininkai darbus atliktų greičiau bei kokybiškiau. Deja, per visą šį laikotarpį valstybės ir kelių aukštųjų mokyklų valdomas turtas toliau liūdnai trūnijo. Panašu, kad Vyriausybė nelinkusi prisidėti prie Kauno gražinimo ir neskiria nei dėmesio, nei lėšų savo apleistiems pastatams mūsų mieste.

Visi puikiai prisimena akcijos „Kaunas tvarkosi“ ženklus. Po lengvos korekcijos šiandien jie klausia turto šeimininkų, ar ne gėda? Kviečiame, prašome, raginame susitvarkyti!“, – rašoma Kauno savivaldybės viešame įraše.

Paviešintose nuotraukose atsispindi raginimo adresatai: Vyriausybė, Vilniaus dailės akademija (VDA), Vilniaus (VU) bei Mykolo Romerio (MRU) universitetai, Žemės ūkio (ŽŪM) bei Kultūros ministerijos.

„Kai kam tikrai gėda“

Kaip 15min teigė Kauno savivaldybės atstovai, pirmieji penki susitvarkyti raginantys ženklai buvo pastatyti birželio 20-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius