Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 15

Keičiasi Palangos turisto elgsena: nebesiekia savęs parodyti ir į kitus „Basankėje“ pažiūrėti

Įpusėjus vasarai, aiškėja šių metų poilsio Lietuvos pajūryje tendencijos. Palangos verslininkus džiugina augantis užsienio turistų skaičius, poilsiautojus – didėjanti nakvynės vietų įvairovė, kai vis dažniau pasirenkama apsistoti ne miesto centre. Lietuviai nebesiekia parodyti savęs J.Basanavičiaus gatvėje, o tiesiog leidžia sau patirti tai, ko labiausiai geidžia.
Sausakimša Palanga: šeštadienio vakaras Basanavičiaus gatvėje
Sausakimša Palanga: šeštadienio vakaras Basanavičiaus gatvėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip 15min teigė atnaujintose erdviose patalpose veiklą šiemet pradėjusio Palangos turizmo informacijos centro (TIC) direktorė Rasa Kmitienė, didėja užsienio turistų, pirmiausiai – iš kaimyninių šalių (Lenkijos, Latvijos, Estijos, Vokietijos), srautai. Pastebimi kurorto gatvėse ir prancūzai, ispanai, čekai, – tie, kuriems atstumas iki mūsų pajūrio yra įveikiamas automobiliu.

Aldo Kazlausko nuotr./Poilsiautojų minia J.Basanavičiaus g. Palangoje
Aldo Kazlausko nuotr./Poilsiautojų minia J.Basanavičiaus g. Palangoje

„Aišku, yra svečių ir iš tolimųjų šalių – JAV, Kanados, Australijos. Spektras po truputėlį plečiasi. Tikimės, kad turistų srautai sugrįš į priešpandeminį lygį. Jis dar tikrai nepasiektas, nes tai lemia daug išorinių veiksnių, pavyzdžiui, susisiekimo klausimas. Žmonės nori patogiai atvykti į Palangą. Būtų puiku, kad padaugėtų krypčių, iš kurių atskrenda lėktuvai į Palangos oro uostą. Šiuo metu turime tik 5 kryptis“, – pabrėžė R.Kmitienė, atskleidusi geidžiamiausią rinką – norėtųsi sulaukti daugiau svečių iš Skandinavijos šalių.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Kmitienė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Kmitienė

Užsieniečių apsisprendimui vykti į Palangą ar ne daug įtakos daro ir Ukrainoje vykstantis karas. Daugelis atvykusiųjų iš užsienio pasakoja, buvę įspėti dėl neramumų šalia Lietuvos, jiems patariama nevykti į karinių veiksmų pašonėje esančias šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas