Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07:43

Keisti asfaltavimo prioritetai Kaune: asfaltuota gatvė sąraše – dukart aukščiau už žvyruotą

Vos 4 km nuo Kauno centro nutolusiame Šilainių mikrorajone vis dar gausu žvyruotų gatvių. Kai kurios jų, palijus gausesniam lietui ar pasnigus, tampa nepravažiuojamos, – palikę automobilius atokiau, gyventojai į namus kulniuoja pėsčiomis. Tačiau remonto laukiančių prioritetinių gatvių sąraše šie keliai – daug žemiau nei jau išasfaltuota Šateikių gatvė. Kodėl?
Šateikių ir Skalvių bei Sembų gatvės
Šateikių ir Skalvių bei Sembų gatvės / Skaitytojo Mariaus nuotr.

Į 15min kreipėsi Šilainių gyventojas Marius, niekaip nesulaukiantis paaiškinimo ir konkrečių bei aiškių atsakymų iš Kauno savivaldybės.

„Iš karto norime pabrėžti, kad nesiekiame, jog mums būtų sudarytos sąlygos gyventi geriau negu kitiems, nesijaučiame išskirtiniai, kurie nusipelnė gyventi geriau negu mūsų kaimynai ar kiti miesto gyventojai, tačiau jaučiamės taip, lyg gyventume prastesnėmis sąlygomis negu kiti, ir net neieškoma būdų sudaryti mums sąlygų gyventi geriau. O jei tos sąlygos atsiranda, esame pamirštami ir nustumiami kažkur į eilės galą, nors reali situacija, manome, yra kitokia nei mato savivaldybės darbuotojai“, – taip laišką redakcijai pradėjo kaunietis.

Tik dulkės ir duobės

Kvartalas, kuriame gyvena Marius, nuo Laisvės alėjos nutolęs 3–4 km. Čia, pasak skundo autoriaus, nėra jokios infrastruktūros pėstiesiems ir automobiliams, jokių patogumų, žaidimų aikštelių vaikams, kitaip sakant, bent minimaliai patenkinamą gyvenimo kokybę užtikrinančių sąlygų.

Skaitytojo Mariaus nuotr./Duobėtos Sembų ir Skalvių gatvės
Skaitytojo Mariaus nuotr./Duobėtos Sembų ir Skalvių gatvės

Žvyruotose Skalvių ir Sembų gatvėse – nuolatinės dulkės, po gausesnio lietaus ar sniego keliu tampa nebeįmanoma pravažiuoti. Palikę automobilius atokiau, į namus gyventojai čia turi eiti pėsčiomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas