Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 06

Keleiviai susirūpino Vilniaus troleibusais: kodėl pagal naują tvarkaraštį jie važiuos rečiau ir lėčiau?

Nuo rugsėjo 1-osios Vilniaus viešasis transportas grįžta į įprastą ritmą po vasaros, kai keleivių buvo mažiau. Šiemet, anot tvarkaraščius dėliojančios įmonės JUDU („Susisiekimo paslaugos“), sostinėje rudens–žiemos sezono metu viešuoju transportu bus vykdoma apie 10 proc. daugiau kelionių nei tuo pačiu laikotarpiu 2023 metais. Tačiau troleibusų entuziastai tvirtina priešingai – troleibusai važiuos rečiau ir lėčiau. Kodėl?
Nauji troleibusai Vilniuje
Nauji troleibusai Vilniuje / „Vilniaus viešojo transporto“ nuotr.

„Prieš prasidedant naujiems mokslo metams prognozuojama, kad Vilniuje rudens–žiemos sezono metu viešuoju transportu bus vykdoma apie 10 proc. daugiau kelionių nei tuo pačiu laikotarpiu 2023 metais.

Tikimasi, kad vidutiniškai bus atliekama apie 518 tūkstančių kelionių per darbo dieną. Atitinkamai, įvertinus keleivių srautus ir kitus faktorius, planuojami maršrutai ir pritaikomi eismo tvarkaraščiai prie vilniečių ir miesto svečių poreikių“, – paskutinėmis rugpjūčio dienomis apie atnaujinimus viešojo transporto Vilniuje tvarkaraščiuose skelbė JUDU.

Tame pačiame pranešime buvo sudėti akcentai, ką svarbu žinoti keleiviams:

  • Nuo rugsėjo 2 d. keičiasi šių maršrutų autobusų tvarkaraščiai – 1G, 2G, 3G, 4G, 5G, 6G, taip pat visų kitų autobusų ir troleibusų maršrutų laikai.
  • Piko ir dienos metu dažniau kursuos šie autobusai: 1G, 2G, 3G, 6G, 53, 87.
  • 12, 16, 29, 42, 46 ir 74 maršrutų autobusai bus didesnės talpos.

Taip pat nuo rugsėjo 2 d. 36 ir 66 maršrutų autobusai, važiuodami miesto kryptimi, stos naujoje „Balsių“ stotelėje, Žaliųjų Ežerų gatvėje. Ši stotelė įrengta su viešojo transporto įvaža, paviljonu ir taktiliniais paviršiais. Šalia stotelės įrengta nauja pėsčiųjų perėja.

Apie troleibusus tuo tarpu užsimenama tik tiek, kad dėl Kalvarijų gatvės nuotekų tinklų rekonstrukcijos laikinai keičiasi 12 troleibuso maršruto trasa Žirmūnų kryptimi: „Nuo rugsėjo 2 d. troleibusai važiuos įprasta trasa iki Žirmūnų, tačiau atgal važiuos Žygimantų ir T. Kosciuškos gatvėmis, o Šeimyniškių gatve nevažiuos.

Naujoje trasoje sustos Karaliaus Mindaugo tilto, Kalnų parko, Šv. Petro ir Povilo bažnyčios stotelėse, bet nebus sustojimų Lvivo, Rinktinės, Šeimyniškių stotelėse.“

Rečiau ir lėčiau nei pernai?

Užtat troleibusų naujus tvarkaraščius jau išnagrinėjo judėjimo „Už troleibusus Vilniuje“ entuziastai. Jie socialiniuose tinkluose dalijasi žinia, kad „daugumos maršrutų troleibusai važiuos rečiau nei pernai. Ir dar lėčiau“.

„Net 7 maršruto troleibusai važiuos rečiau. Dar ilgiau troleibusų lauks Karoliniškių gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi