Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 08

Keli konservatoriai siūlo, kad laikinoji globa būtų nustatoma, jei tėvai nesaugo nuo galimo tvirkinimo

Keli konservatoriai siūlo Civilinio kodekso (CK) pataisas, kad vaiko laikinoji globa būtų nustatoma, jei tėvai ar vienas jų nesaugo nuo galimo tvirkinimo, o dėl šios priežasties vaiką laikinai paėmus grąžinti būtų galima tik atsižvelgus į vaiko norą.
Emanuelis Zingeris
Emanuelis Zingeris / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tokias pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo konservatoriai Česlovas Stankevičius, Petras Luomanas, Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė bei Emanuelis Zingeris.

Aplinkybių sąrašą, kuomet vaikui nustatoma laikinoji globa – jei tėvai arba turimas vienintelis iš tėvų nesirūpina, nesidomi vaiku, jo neprižiūri, netinkamai auklėja, naudoja fizinį ar psichinį smurtą – siūloma papildyti dar viena, jei „nesaugo nuo galimo tvirkinimo, seksualinio išnaudojimo ar seksualinės prievartos namų aplinkoje“.

Taip pat siūloma nustatyti, kad tuo atveju, jei vaikas iš tėvų laikinai buvo paimtas dėl minėtų aplinkybių, jį grąžinti teismas galėtų ne tik išnykus toms aplinkybės, kaip šiuo metu, bet ir atsižvelgęs į vaiko norą.

Visuomenėje pastaruoju metu kilusi įtampa dėl įvykių Garliavoje, kur neįvykdomas teismo sprendimas motinai grąžinti jos mažametę dukrą. Mergaitė yra pripažinta nukentėjusia vadinamoje pedofilijos byloje. Joje įtarimai pateikti vaiko motinos pažįstamam, šiuo metu jau mirusiam, pačiai motinai įtarimai nepareikšti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas