Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 19

Kelionė Danės upe: deimančiukai ir griuvėsiai

Kruizas Danės upe atveria kitokią Klaipėdą – nuo išpuoselėto senamiesčio, iki pramoninių įmonių, apleistų statinių, įgriuvusių krantinių ir laukinės gamtos.
Vaizdas iš Danės upės
Vaizdas iš Danės upės / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Visa tai galima išvysti per valandos trukmės kelionę. Pontoninius laivus gaminanti klaipėdiečių įmonė siekia paneigti, jog pasiplaukiojimas Dane – beveik neįmanomas.

Nedidelis laivas, kurio grimzlė – apie 35 cm – gali plaukioti sekliuose priekrantės vandenyse. Ši vandens transporto priemonė manevringa ir galinti prisišvartuoti ir prie krantų, kur nėra prieplaukų.

Neseniai nuskambėjo žinia, kad nauji vandens turizmo keliai – neįgyvendinami. „Mes siekėm parodyti, kad galima plaukioti ir Danės upe. Tai įmanoma“, – teigė bendrovės „Etnos ekspozicija“ vadovas Kęstutis Grigaitis.

Į Kuršių marias įtekanti Danė – gana plati, tačiau sekli upė. Vingiuojančia per senamiestį, pramoninę Klaipėdos zoną, sodus ir pievas, upe kelionė gali parodyti kitokią Klaipėdą. Su deimančiukais, milijonus kainavusiomis krantinėmis ir su skauduliais – apleistais sandėliais, apgriuvusiomis krantinėmis ir pramonine zona. Pakeliui matomi ir tvarkos puoselėjantys sodai, kur ne kur – benamių įkurtos stovyklavietės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento