Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šeštadienį kelionė traukiniu nutrūko: cigaretę užtraukęs keleivis išvestas su policija

Traukinio Turmantas-Vilnius keleiviai šeštadienį tapo nemalonaus incidento liudininkais. Vienas iš jų sugalvojo užsirūkyti ir šios minties neatsisakė net ėmus drausminti bendrakeleiviams bei pačiai konduktorei. Netrukus vyrą išlaipino atvykę policijos pareigūnai.
Rūkymas balkone
Rūkymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prašė neaiškinti, kas negalima

Situaciją užfiksavo laisvai samdomas žurnalistas Mantas Jusis, kuris šeštadienį priešpiet kaip tik keliavo tuo maršrutu.

Keliais vaizdais ir įspūdžiais jis pasidalijo ir savo paskyroje „Facebook“.

„Šiandien – vienas tų retų retų atvejų, kai 10.23 į Vilnių rieda modernus, o ne antikvarinis traukinys, BET…

TAI būtinai reik atšvęsti – su dvokiančia cigarete, aišku. Gerasis žmogelis staiga nustoja suprasti lietuviškai ir persijungia į ruzzų tarmę.“

Vienoje nuotraukoje matyti, kad žmonių pilname vagone ant laiptelių prisėdęs vyras rankose laiko cigarečių pakelį. Kitoje – jis jau nebe traukinyje, eina lydimas policininkės.

M.Jusis paskelbė ir trumpą vaizdo įrašą, kuriame keleivis jau rūko – aiškiai matyti iš burnos ir nosies išpučiami dūmai.

„Prašau, nekalbėkite, ką aš galiu ir ko negaliu. Kvieskite, ką norite…“, – rusiškai aiškina jis konduktorei, kuri jam primena, kad vagone rūkyti negalima.

Shutterstock nuotr./Rūkymas
Shutterstock nuotr./Rūkymas

Moteris daugiau su juo nebediskutuoja ir nueidama per raciją kažkam pasako: „Pabradėje stovėsim, kviečiam policiją“.

Rūkorių pasitaiko

M.Jusis portalui 15min pasakojo važiuodamas traukiniu, kuris gražiu oru buvo pilnas keleivių, pastebėjęs, kad vienas iš jų išsitraukė cigaretes.

Žurnalistas šiam tarstelėjęs, kad traukinyje nerūkoma. Vyras nesureagavo, tad jis pasileido per traukinį ieškoti konduktorės. Apie incidentą buvo informuotas mašinistas, po to sekė pokalbis, kurio įrašu pasidalyta „Facebook“.

Pašnekovas gyrė konduktorę už tai, kad ji nesivėlė į ginčą (diskusija užtruko iki minutės) ir ramiai suvaldė situaciją. Taip pat – kad policija sureagavo greitai.

Nuo pranešimo apie rūkalių iki kitos stotelės Pabradėje praėjo apie 11 min. Ten dar po 5 min. pasirodė pareigūnai. M.Jusis prisiminė, kad, kai teko bėgti nuo girtų ir agresyvių žmonių, pareigūnų kartą laukė apie 50 min.

Vyras, anot pašnekovo, elgėsi ramiai, nesipriešino. Tačiau nustebino, kad, iš pradžių kalbėjęs lietuviškai, vėliau perėjo prie rusų kalbos.

Maždaug tris kartus per savaitę traukiniu keliaujančio M.Jusio žodžiais, atvejų, kai keleiviams kyla noras parūkyti traukinyje, pasitaiko. Juoba kad senesnio modelio vagonuose jie randa ir tam tinkamesnių vietų. Bet dažnai panašiose situacijose esą kyla konfliktų, mat konduktoriai ima šaukti ant taisykles pažeidžiančių keleivių, šie šaukia atgal.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi