Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 13

Kelių mokytojų nerandantis Vilniaus gimnazijos vadovas praranda viltį: taip dar nebuvo

Vilniaus Fabijoniškių gimnazijos direktorius Linas Janulionis neslepia – jau pradeda prarasti viltį, kad pavyks susirasti trūkstamus specialistus. Šiuo metu mokyklai trūksta lietuvių kalbos ir literatūros bei anglų kalbos mokytojų. Ši mokykla tokia ne vienintelė tiek sostinėje, tiek Lietuvoje. Praėjus dviem mokslo metų mėnesiams įstaigos tebeieško specialistų.
Fabijoniškių gimnazijos direktorius Linas Janulionis
Fabijoniškių gimnazijos direktorius Linas Janulionis / Fabijoniškių gimnazijos nuotr.

Ieško aktyviai, bet nesėkmingai

Fabijoniškių gimnazijoje mėginama verstis, kai dirba pavaduojantys mokytojai, tačiau direktorius pripažįsta, kad tai nėra tinkama išeitis, nes nuolatinio mokytojo dalykininko šiuo metu iš viso neturi apie 250 gimnazijos mokinių.

Mokytojų gimnazija ieško itin aktyviai, sako vadovas. Skelbimai įdėti visose įmanomose platformose, tačiau problema išlieka – tiesiog nėra norinčių ir galinčių dirbti mokykloje.

„Tarėmės su mergina, kuri baigė kitokius mokslus, o dabar, kaip ji pati sako, persikvalifikuoja ir galvoja išmėginti save mokykloje. Tačiau, kad rastume lituanistą su išsilavinimu, galintį dirbti su mokiniais, tai nėra tokių, absoliučiai nėra.

Bent jau šiuo metu skelbimai buvo visą spalio mėnesį „CVbanke“, „CV Market“, Užimtumo tarnyboje ir Vilniaus savivaldybės puslapyje. Penktadienį skelbimai buvo atnaujinti, vėl paieškos tęsiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas