Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 03 01

Kelmės opozicija nori atimti mero postą iš socialdemokrato Kosto Arvasevičiaus

Kelmės rajono tarybos opozicija pradėjo rinkti parašus pareikšti nepasitikėjimą merui socialdemokratui Kostui Arvasevičiui ir administracijos direktoriui Zenonui Mačerniui.
Kostas Arvasevičius
Kostas Arvasevičius / Kelmiskiams.lt nuotr.

Opozicija tikisi, kad jai pavyks surinkti trečdalį – devynis iš 25 – Kelmės politikų parašų, BNS sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas taryboje Egidijus Ūksas.

„Interpeliacijos tekstas jau rengiamas, ir parašus, tikimės, jei ne šią savaitę, tai kitą savaitę turime turėti“, – BNS sakė E.Ūksas.

Be TS-LKD, merą atleisti nori ir kita opozicinė – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – frakcija. Be to, ir pačioje valdančiojoje koalicijoje, pasak E.Ūkso, yra „pasižaibavimų“.

„Puikiai žinome, kad ir valdančioje daugumoje yra nepatenkintų šitais žmonėmis – tiek meru, tiek administracijos direktoriumi. Vieni nepatenkinti dėl to, kad nėra įgyvendinti rinkiminiai pažadai, sakykime, slapti susitarimai, galbūt dėl kai kurių postų, darbų negautų, kitur galbūt yra tokios politinės ambicijos, konfliktai, atėję iš seniau“, – vardijo konservatorius.

Oficialiai nepasitikėjimo meru priežastimis įvardijama „netinkama savivaldybės viešojo administravimo institucijų veiklos kontrolė, trūkumai atstovaujant savivaldybės interesus viešosiose įstaigose, nepakankama tarybos sprendimų įgyvendinimo kontrolė“.

Administracijos direktoriui Z.Mačerniui nepasitikėjimas reiškiamas už „pažeidimus įgyvendinant įstatymus, Vyriausybės ir savivaldybės tarybos sprendimus, už prastą savivaldybės administracijos darbo organizavimą“.

„Kiekvieną mėnesį atsiranda vienokių ar kitokių dalykų“, – opozicijos netenkinančius šių pareigūnų darbus įvardijo E.Ūksas.

Kelmės rajone socialdemokratai turi daugiausia tarybos mandatų – septynis iš 25.

Dar penkios vietos priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, po tris – TS-LKD ir Liberalų ir centro sąjungai, po dvi – partijai „Tvarka ir teisingumas“, Darbo partijai ir Liberalų sąjūdžiui.

Į tarybą pateko ir pats išsikėlęs Izidorius Šimkus, ankstesnėje taryboje dirbęs su liberalcentristais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas