Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 12

„Kentės paprasti žmonės“: vykstančius į Baltarusiją punktų uždarymas ir pykdo, ir nuvilia

Į Baltarusiją per Šumską vykstantys lietuviai skaičiuoja paskutines dienas, kol į kaimyninę šalį patekti gali atstovėję palyginti nedidelę eilę.
Šumsko PKP
Šumsko PKP / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Saulėtą šeštadienio rytą prie šio miškų apsupto pasienio kontrolės punkto stovėjo keliasdešimt automobilių, daugelis jų – su šeimomis.

Kitą savaitę šį punktą uždarius, norintieji nuvykti į Baltarusiją turės rinktis kitas vietas sienos kirtimui ir laukti eilėje kartu su autobusų ar sunkvežimių vairuotojais.

Planus tai apsunkins ne tik atvykstantiesiems iš toliau, bet ir gyvenantiems netoli valstybės sienos vietiniams. Daliai jų kelionė svetur apsiribodavo nuvykimu į „duty-free“ parduotuvę pasienyje Baltarusijos pusėje, kartais – netgi keliskart per dieną.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Šumsko PKP
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Šumsko PKP

„Jie šitame punkte parduoda šitą vaistuką už eurą su puse, o pas mus toks kainuoja 10-12 eurų. Kaip pensininkei, daug geriau. Tai nusiperku, apsisuku ir atgal važiuoju“, – kas kelis mėnesius pasikartojančią rutiną atpasakoja 73 metų Jadvyga iš Kalvelių, aštuonis kilometrus nuo Šumsko pasienio kontrolės punkto nutolusio kaimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito