Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 30

Kerpa kultūros darbuotojų algas

Vilniaus miesto savivaldybė užsimojo apkarpyti kultūros įstaigų vadovų atlyginimus. Nuostabą kelia tai, kad pasirinktos tik trys aukos, o atlyginimai mažinami atgaline data.
Vilniaus etninės kultūros centro direktorė M.Ričkutė prisipažino, kad jos atlyginimas sumažės maždaug 333 Lt.
Vilniaus etninės kultūros centro direktorė M.Ričkutė prisipažino, kad jos atlyginimas sumažės maždaug 333 Lt. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas rugsėjo 25 d. pasirašė įsakymą, kuriuo nurodoma sumažinti atlyginimus trijų įstaigų darbuotojams: M.K.Čiurlionio namų direktoriui Stasiui Urbonui, Vilniaus etninės kultūros centro direktorei Mildai Ričkutei ir savivaldybės Centrinės bibliotekos direktorei Rimai Gražienei.

V.Milėnas savo įsakyme remiasi kultūros ministro rugsėjo 11 d. įsakymu. Tačiau savivaldybės administracijos direktorius įsako atlyginimus sumažinti atgaline data – nuo rugpjūčio 23 d.

„Niekas mums nieko neaiškino, tiesiog mažina algas. Žinojau, kad yra toks ministro įsakymas, tačiau keista, kad atlyginimai mažinami skaičiuojant nuo rugpjūčio“, – kalbėjo M.Ričkutė. Moteris prisipažino, kad jai atlyginimas sumažės maždaug 333 Lt. S.Urbonas sakė, kad jam irgi alga turėtų sumažėti panašia suma.

„Iki šiol gaudavau 2700 Lt, o dabar bus šiek tiek daugiau nei 2 tūkst.“, – sakė jis.

V.Milėnas aiškino, kad savivaldybė įstatymams nenusižengia. „Yra Vyriausybės nutarimas dėl įvairių institucijų lėšų taupymo. Jis galioja nuo šių metų rugpjūčio 23 d. iki kitų metų pabaigos. Mes remiamės šiuo norminiu aktu ir sumažiname atlyginimus tiems darbuotojams, kurių koeficientas netelpa į Vyriausybės nustatytas normas“, – sakė V.Milėnas.

Jo tvirtinimu, naujame Vyriausybės nutarime koeficientas, iš kurio dauginama bazinė alga ir nustatomas atlyginimas, yra sumažintas: šiuo metu maksimalus koeficientas gali būti 21,4. „Dėl didelės darbo apimties, stažo šių trijų įstaigų vadovų atlyginimai buvo didesni. Tuo metu tai leido ir įstatymai. Tačiau dabar viskas pasikeitė, keičiame ir atlyginimus“, – paaiškino administracijos direktorius.

„Dabar visi veržiasi diržus, tačiau kultūros darbuotojams ypač kertama. Juk Vyriausybė sumažino bazinę algą, o dabar mažinami ir koeficientai, – guodėsi S.Urbonas. – Aš galiu susimažinti atlyginimą ir dar daugiau, man tik svarbu, kad mano darbuotojams nemažintų. Kur matyta, kad žmonės su aukštuoju išsilavinimu, mokantys tris užsienio kalbas, per mėnesį gautų  tūkstantį litų?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas