Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 16

Kęstutis Girnius: įvykiai Turkijoje – nepasitenkinimo Erdogano politika išraiška

Įvykiai Turkijoje – jau seniai tvyrojusios įtampos tarp kariuomenės ir šios šalies prezidento Recepo Tayyipo Erdogano išraiška, teigia politikos ekspertas Kęstutis Girnius.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ginkluotosios pajėgos yra pasaulietiškos, R.T.Erdoganas yra islamistas. Prieš kelerius metus buvo didelė byla prieš karininkus. Gal karininkai mano, jog R.T.Erdogano užsienio ir vidaus politika yra neveiksminga – didina priešų, ne draugų skaičių“, – BNS šeštadieno naktį sakė K.Girnius.

Anot jo, paskutinėmis dienomis matyti Turkijos politikos pokyčiai – Turkijos valdžios siekis susitaikyti su Rusija, Izraeliu, gali byloti, jog šios šalies vadovybė nujautė augantį nepasitenkinimą aukščiausiuose kariuomenės sluoksniuose.

„Tai gali būti ženklas, jog R.T.Erdoganas jaučia, jog generalitetas nepatenkintas jo politika, kuri izoliavo Turkiją“, – sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos instituto docentas.

VIDEO: Kruvina naktis Turkijoje: kaip viskas vyko?

K.Girniaus manymu, nors nepatenkintųjų Turkijos prezidento politika yra nemažai, tačiau didesnė dalis Turkijos visuomenės jį palaiko, todėl perversmas gali baigtis R.T.Erdogano pergale.

„Manau, kad R.T.Erdoganas laimės, generalitetas pralaimės eilinį kartą. Kol kas R.T.Erdoganą palaiko didelis procentas gyventojų, vienintelė teigiama pasekmė – po šių įvykių jis pašvelnins savo politiką“, – svarstė K.Girnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas