Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 13

Kęstutis Navickas jau gailisi prasitaręs apie vienkartinių kavos puodelių apmokestinimą

Paskirtasis aplinkos ministras Kęstutis Navickas jau atsitraukia nuo siūlymo vieno euro mokesčiu apmokestinti vienkartinius puodelius. Pasak jo, tai tebuvo pavyzdys, kaip bus žiūrima į atliekų tvarkymą, bet šie žodžiai žvirbliu išskrido, o grįžo jaučiu.
15min studijoje – paskirtasis aplinkos ministras Kęstutis Navickas
15min studijoje – paskirtasis aplinkos ministras Kęstutis Navickas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Klausimą dėl vienkartinių kavos puodelių apmokestinimo būsimam ministrui Seime svarstant Vyriausybės programą uždavė liberalas Kęstutis Glaveckas. Jis teiravosi, ar tai padarius kavą teks gerti iš rieškučių, ar iš bendros stiklinės.

„Kuprinėlėje jūs turite tą atsakymą, aš taip įtariu“, – šmaikštavo K.Glaveckas su aliuzija į K.Navicko jau įgautą „ministro su kuprine“ pravardę.

K.Navickas sako kol kas neturintis jokių rimtų planų apmokestinti vienkartinius kavos puodelius.

„Ačiū už klausimą ir galimybę paaiškinti tą vakarykštę žinią, nes ji išėjusi iš, pripažinčiau, mano nepatirties, nes išskrido žvirbliu, o jaučiu sugrįžo“, – kalbėjo ministras.

Pasak jo, pirmadienį jis buvo paklaustas, kaip bus tvarkomasi su šiukšlėmis, todėl liaudiškai bandęs paaiškinti, kad pirmas kelias čia bus – atliekų vengimas.

„Pirmasis ir geriausias tikslas atliekų tvarkymo yra atliekų vengimas“, – sakė jis.

Pasak ministro, mažiau šiukšlinti gali nutarti patys žmonės, įmonės už tai gali būti skatinamos, tačiau nesiimantys atsakomybės patys gali būti ir verčiami mokestinėmis priemonėmis.

„Kaip vienas iš variantų, jei mes norime pasiekti tikslą, kad turėtume mažesnius sąvartynus, mažesnės apimties deginimo įmones, reikalingas ir visuomenės solidarumas, kad tų atliekų mažėtų. Priešingu atveju, mes tų tikslų nepasieksime. Kaip vienas iš variantų buvo pasakytas tas stiprus mokestis, bet iš esmės ne mokesčio įvedimas yra esmė, o pristatymas, kaip mes įsivaizduojame atliekų tvarkymo kelią“, – aiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas