Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 22

Ketinama restauruoti Žaliojo tilto skulptūras Vilniuje

Sovietmečio Vilniaus Žaliojo tilto skulptūros bus restauruojamos, o darbus tikimasi pradėti dar šiemet, sako sostinės meras Artūras Zuokas.
Žaliojo tilto skulptūros
Žaliojo tilto skulptūros / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Ruošiamės restauruoti. Laukiame valstybinių institucijų suderinimo. Skelbsime konkursą įmonei, kurie galėtų atlikti restauravimo ir remontavimo darbus. Mes biudžete planavome numatyti apie 250 tūkst. litų“, – portalui delfi.lt sakė A.Zuokas.

A.Zuoko teigimu, konkursą tikimasi paskelbti šią vasarą, o rudenį – ir pačius restauravimo darbus.

„Pirmiausiai todėl, kad tai yra kultūros paveldo objektas, saugomas įstatymų. Šiuo atveju, čia jau nebe noro ar nenoro klausimas. Kita vertus, manyčiau, kad ženklai, kurie primena ar pažymi tam tikrą istorinį laikotarpį, yra svarbi miesto kultūrinio paveldo dalis. Taip pat – ir turistinis traukos centras“, – sakė A.Zuokas.

Sovietinės Žaliojo tilto skulptūros kelia visuomenėje diskusijų dėl ideologijos, kurią atspindi, ir dėl demonstruojamų sovietinių simbolių. Vienoje sostinės Žaliojo tilto skulptūroje matomas kūjis su pjautuvu – šie simboliai vaizduojami karių laikomos vėliavos smaigalyje.

Dabartinio Žaliojo tilto projektą parengė tuometinio Leningrado projektavimo institutas „Projektstalkonstrukcija“, tiltą pastatė rusų kariuomenės inžinerinis dalinys. 1952 metais tiltas papuoštas keturiomis kareivio, darbininkų, valstiečių ir studentų skulptūromis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento