Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 22

Kilus abejonių dėl išmokų, narystę partijoje sustabdė du Ukmergės rajono „valstiečiai“

Kilus abejonių dėl savivaldos politikams skirtų išmokų panaudojimo, narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijoje (LVŽS) sustabdė du Ukmergės rajono savivaldybės tarybos nariai – Algirdas Kopūstas ir Romas Pivoras.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip penktadienį pranešė partija, prašymus stabdyti narystę politikai pateikė iki bus įvertinta, ar jie galėjo pažeisti Ukmergės savivaldybės taryboje galiojusią išmokų tarybos nariams naudojimo ir atsiskaitymo už jas tvarką.

„Abu kolegos apgailestauja, kad nepakankamai įvertino aplinkybes, ir nepagalvojo, jog visuomenei ir rinkėjams gali kilti regimybė dėl jų naudotų tarybos nario išmokų panaudojimo skaidrumo. Aš savo ruožtu atsiprašau dėl tokios situacijos, kad nebuvo laiku užkardintos abejonės politikų sąžiningumu“, – pranešime sakė LVŽS Ukmergės rajono skyriaus pirmininkas, Seimo narys Juozas Varžgalys.

„LVŽS yra nuosekli ir laikosi pozicijos, jog partijos nariai, dėl kurių veiksmų visuomenėje kyla abejonių jų veiklos skaidrumu, turėtų patys laikinai stabdyti narystę partijoje – iki jų veiklą įvertins atitinkamos valstybinės institucijos. Priešingu atveju, partija kiekvienu atveju yra pasirengusi reaguoti ir priimti sprendimus pati“, - teigė Seimo narė Guoda Burokienė, vadovaujanti LVŽS darbo grupei dėl savivaldybių tarybų narių gautų išmokų panaudojimo skaidrumo.

Apie šį sprendimą LVŽS pranešė po visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyvos „Skaidrinam“ paskelbtos informacijos, jog A. Kopūstas, tris kadencijas buvęs rajono meru, vien per paskutinę kadenciją už kurą atsiskaitinėjo 54 skirtingomis kortelėmis, tuo metu R. Pivoras panaudojo 38 skirtingas mokėjimo korteles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas