Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 15

A.Valinskas įvardijo tris garsius žmones, kurie galėtų būti Lietuvos prezidentu

Iki prezidento rinkimų liko vos aštuoni mėnesiai, o partijų potencialūs kandidatai kol kas tyli. Aiškus favoritas – dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda, o žiniasklaidos antraštėse mirga diskusijos apie galimą advokato Igno Vėgėlės skrydį. Tačiau naujoje 15min tinklalaidėje svarstant, kas galėtų būti geriausias kandidatas, nuskambėjo ir kitos pavardės: o kodėl gi Daukanto rūmuose negalėtų įsikurti teisininkas Egidijus Kūris, istorikas Alfredas Bumblauskas ar ekonomistas Raimondas Kuodis?

„Daug yra tokių žmonių, kurie galėtų būti tikrai geri prezidentai, bet jie tikrai neis vien todėl, kad ne prezidento, o apskritai politiko įvaizdis Lietuvoje daugelio žmonių galvose yra tiesiog sumenkintas“, – 15min studijoje kalbėjo pramogų pasaulio ryklys, buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas.

Jis atkreipia dėmesį, kad rinkėjai dažnai pamiršta, jog prezidentas yra politinės sistemos dalis, ir prezidentą iškelia aukščiau jos.

Tuo metu tinklalaidės „VALINSKAS ŽINO“ svečias Žinių radijo žurnalistas Aurimas Perednis prisiminė Algirdo Brazausko išsakytą mintį, kad prezidento darbas yra pats nuobodžiausias.

„Kitas klaidingas žmonių įsivaizdavimas, kad prezidentas daug gali“, – sako jis primindamas, kad prezidentą varžo protokolo reikalavimai, tarptautiniai įsipareigojimai, įstatymai, jau nekalbant apie viešą nuomonę.

Šalies prezidento rinkimai numatomi ateinančių metų gegužės mėnesį. Kas turi realias galimybes žengti į S.Daukanto aikštės rūmus? Kokie konservatoriai minimi tarp galimų kandidatų? Ar įmanomas Dalios Grybauskaitės sugrįžimas ir rinkiminė kova su Gitanu Nausėda? Ar tikrai I.Vėgėlė neturi galimybių laimėti?

Būsimų prezidento rinkimų kovas 15min tinklalaidėje „VALINSKAS ŽINO“ apžvelgė 15min vyr. redaktorius Vaidotas Beniušis, žurnalistas A.Perednis ir buvęs Seimo pirmininkas A.Valinskas.

A.Valinsko siūlymai

Iš politikos į pramogų verslą grįžęs A.Valinskas įvardijo, kas galėtų būti geru prezidentu, ir pateikė kelias galimas kandidatūras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas