Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 14

Klaipėdoje bandyta palaidoti nelegalų sąvartyną

Lietuvos žaliųjų partija kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybę ir Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Klaipėdos valdybą dėl galimų pažeidimų naikinant tarp Šiaurės prospekto ir Kaštonų gatvės esantį nelegalų sąvartyną.
Nelegalus sąvartynas Klaipėdoje balandį ir rugsėjį
Nelegalus sąvartynas Klaipėdoje balandį ir rugsėjį / LŽP nuotr.

Lietuvos žaliųjų partiją pasiekė informacija apie tai, kad garažų masyvo teritorijoje susiformavęs nelegalus sąvartynas tvarkomas galimai pažeidžiant aplinkosauginius standartus – statybinis laužas, stambiagabaričiai daiktai, padangos, plastiko, metalo atliekos ir kitos medžiagos užpilamos gruntu.

„Gyventojai informavo, kad sąvartynas čia egzistuoja jau ilgą laiką, o dabar, panašu, jį tiesiog bandoma paslėpti po žemių sluoksniu. Iš užfiksuotų kadrų galima suprasti, kad sunkvežimiu užpylus teritoriją smėliu ir žvyru, pažeidėjas tikėjosi nusikaltimą ne sutvarkyti, o paslėpti nuo žmonių akių ir taip galbūt išvengti nuobaudų. Prašome atkreipti dėmesį į šią Klaipėdos vietą ir nedelsiant imtis veiksmų, kad nelegalus sąvartynas būtų likviduotas tinkamai“, – sako Lietuvos žaliųjų partijos vicepirmininkas Laurynas Okockis.

LŽP nuotr./Nelegalus sąvartynas Klaipėdoje balandį
LŽP nuotr./Nelegalus sąvartynas Klaipėdoje balandį

Neetatinio aplinkosaugos inspektoriaus statusą turintis L.Okockis priduria: „Mūsų turimose skirtingu metu darytose teritorijos nuotraukose akivaizdžiai matyti, kad automobilių laužas, atviros tepalų ir kitų skysčių talpos ten buvo paliktos ilgam laikui, todėl tikėtina, kad ši garažų teritorija gali būti užteršta naftos, cheminiais ir sunkiųjų metalų elementais, taigi reikalaujame, kad būtų atlikti ir išsamūs dirvožemio užterštumo tyrimai.“

Dėl galimų pažeidimų Lietuvos žaliųjų partija ragina aplinkosaugininkus ir savivaldybę inicijuoti tyrimą bei apie jo eigą ir rezultatus informuoti visuomenę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas