Mėsininkų gatvės šventėje prie kepsninių stojo ne tik gyvenantieji šioje gatvelėje, verslininkai, bet ir įžymūs klaipėdiečiai. Eugenija Odebrecht, nenuilstamai siekianti, kad senamiestis būtų gyvas visus metus, paruošė ypatingą sriubą – jaučio uodegos. Receptūrą paslaptyje laikanti moteris teigė, kad tokia sriuba pasigardžiuoti – retai kada pasitaiko proga.
Šventės dalyviai ne tik užkandžiavo, bet ir aktyviai dalyvavo rungtyse, konkursuose, apsipirkinėjo Blusų turguje. Pastarasis sekmadienį virte virė. Šios vasaros naujovė – gerokai prigijo ir prekybiniai stalai nuo Parodų rūmų išsiplėtė iki pat Senojo pašto.
Viliamasi, kad tradicija surengti senamiesčio gatvelių šventes – prigis, ir klaipėdiečiai į jas plūs su šeimomis, bičiuliais.
Šio sekmadienio šventė – pirmoji. Rugpjūčio 22 dieną šventė šurmuliuos Žvejų gatvėje, o rugpjūčio 29 dieną – Kepėjų gatvėje