Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 21

Klaipėdos futbolo mokykla atgims už daugiau nei 4 milijonus eurų

Klaipėda 2019-aisiai turės modernų sporto kompleksą: už 4 mln. eurų ketinama pastatyti modernų maniežą futbolininkams, įrengti stadioną, aikštynus, pastatyti bazę sunkiaatlečiams.
Paryžiaus Komunos gatvėje projektuojamas naujas sporto kompleksas futbolininkams, sunkiosios ir lengvosios atletikos sportininkams.
Paryžiaus Komunos gatvėje projektuojamas naujas sporto kompleksas futbolininkams, sunkiosios ir lengvosios atletikos sportininkams. / Projektuotojų nuotr.

Avarinės būklės Klaipėdos futbolo mokyklą Paryžiaus Komunos gatvėje lanko apie 500-600 vaikų. Tačiau jau beveik dešimtmetį statinys atrodo apgailėtinai, vaikai treniruojasi prastomis sąlygomis, tėvai baiminasi dėl saugumo.

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybėje pristatyti techninio projekto sprendiniai, kaip planuojama projektuoti naujus pastatus, stadioną aikštynus.

Planuojama, kad senasis Futbolo mokyklos pastatas ir greta esantis jau susenęs baseino statinys kitąmet bus griaunami. Vietoje jų atsiras futbolo maniežas bei treniruočių bazė sunkiaatlečiams.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Saulius Budino, naujasis sporto kompleksas kainuos apie 4 mln. eurų. „Statybas finansuos savivaldybė, tikimės, ir valstybė. Viliamės, kad statybos bus baigtos ir jau 2019-ųjų pabaigoje naujoji mokykla atvers duris.

Prie mokyklos ketinama įrengti stadioną su dirbtine danga futbolininkams bei 1000 vietų tribūnomis žiūrovams. Šalia bus apšilimo aikštynas su natūralia danga, krepšinio aikštelė, treniruoklių aikštynais.

Anot Klaipėdos futbolo klubo „Atlantas“ prezidento Romualdo Jonaičio, nauja mokykla su modernia baze galėtų privilioti žymiai daugiau jaunųjų klaipėdiečių žaisti futbolą. „Manau, kad mokinių skaičius galėtų augti nuo dabar turimų 500-600 iki tūkstančio“, – teigė jis. Anot jo, kompleksas turės tarnaut bent 30-40 metų, todėl siekiama, kad būtų konsultuojamasi ir su futbolo specialistams.

Tuo tarpu pristatyme dalyvavusiems sunkiaatlečiams juokingi atrodė užmojai įrengti treniruočių salę antrame aukšte. Treneriai pasigedo ir aikštelės automobiliams – ji prie komplekso nenumatyta.

Šį kompleksą siekiama integruoti ir į šalia esančio parko erdvę. Netrukus ketinama pradėti tvarkyti greta esančią žaliąją zoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant