Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 05

Klaipėdos hospise koronaviruso židinys gęsta: sveiksta darbuotojai ir pacientai

Klaipėdos hospise prieš daugiau nei dvi savaites įsiliepsnojęs COVID-19 viruso židinys pamažu slopsta: pranešama apie sveikstančius pacientus ir darbuotojus. Pranešama ir apie suvaldytą situaciją Kartenoje.
Klaipėdos hospisas
Klaipėdos hospisas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Klaipėdos hospiso vadovybė pranešė apie pasveikusius penkis darbuotojus. Šiems grįžus į darbo vietą bus atsisveikinta su dalimi laikinų darbuotojų, kurių prireikė išplitus virusui.

Balandžio viduryje įstaigoje, kur slaugomi rizikos grupei priskiriami asmenys, išplito koronavirusas. Iš 35 pacientų virusas nustatytas 31 pacientui. Jų amžiaus vidurkis – 78 metai. 3 pacientai mirė taip ir neišsveikę.

Virusas buvo nustatytas ir 12 įstaigos darbuotojų.

Kaip 15min teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas, praėjus keturiolikai dienų po to, kai buvo išaiškintas virusas, vėl testuojami pacientai. „Šešiolikai jų testai buvo teigiami. Trylikai viruso neberodė. Tačiau pasveikusiais jie bus laikomi tada, kai bus gauti pakartotiniai tyrimai. Kaip tik jų ir laukiame. Ačiū Dievui, kad nėra naujų atvejų“, – teigė R.Grigaliūnas.

Anot jo, prognozuoti, koks bus įstaigos likimas toliau – sunku. Nežinia, ar pasveikę pacientai galės toliau likti hospise. Ši įstaiga Klaipėdos centre – Jūros gatvėje – sulaukė kritikos, kai buvo nustatyta nemažai pažeidimų. Tarp jų ir esminis: higienos pasas buvo suteiktas tik vienai vietai, o viruso protrūkiui kilus čia buvo gydomi 35 pacientai.

„Paliatyvios pagalbos centras kreipėsi dėl higienos paso likusioms patalpoms. Mūsų atsakymas buvo neigiamas, nes patalpos yra administracinės paskirties. Taisyklėse numatyta, kad tokia veikla gali būti vykdoma tik gydymo paskirties patalpose. Vertinimas turėtų būti vykdomas pakartotinai. Tačiau ką jie toliau darys – negaliu pasakyti. Sprendimą dėl tolimesnės įstaigos veiklos priims vadovė“, – sakė R.Grigaliūnas.

Kalbėdamas apie kitą koronaviruso atvejį – Karteną Kretingos rajone – specialistas pažymėjo, kad čia – stabilu. „Naujų atvejų nenustatyta, todėl galime sakyti, kad situacija aprimusi. Virusas buvo nustatytas penkiems darbuotojams ir 22 pacientams. Viena – deja – mirė“, - apgailestavo R.Grigaliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas